Teljes gőzzel előre!

Kategória: Konyhavarázs
2013.03.12. 19.49 | Módosítva : 2013.03.24. 15.00

Mi a közös egy háziasszonyban és egy Michelin-csillagos séfben? Mindkettőjüknek van legalább egy titka. Egy olyan trükk, olyan elkészítési mód, ami garantálja a különleges ízélményt, akár a legegyszerűbb összetevőkből készített fogásoknál. A márkabolt.hu Magazinja most bemutatja az évtized konyhatechnológiai újítását, az Electrolux gőzsütőt!

Egy prémium Electrolux gőzsütő nem a legolcsóbb, megúszós választás, hiszen ára vetekszik egy felsőkategóriás szárítógépével. Így csak azoknak ajánljuk, akik ízletes, szaftos húsokat, egészségesre párolt zöldségeket és elronthatatlan süteménycsodákat  szeretnének konyhájukban készíteni. Elsődlegesen természetesen minden kisgyermekes családnak, hagyományos, vasárnapi ebédet főző családoknak, hobbiszakácsoknak, az egészséges életmód iránt elkötelezetteknek fog gyorsan megtérülni használata.

Hiszen egy gőzsütőből valóban ízletesebb fogások fognak előkerülni. Ráadásul az Electrolux tervezőcsapata ismét gondoskodott arról, hogy számos innovációjuknak köszönhetően  gyorsan nélkülözhetetlen, energiatakarékos segítőtársunkká váljon a gőzsütőnk. Az Electrolux modelljének videós termékismertetőjéből sok hasznos jellemzőt tudhattok meg, de a vital sütés   bemutatásával most mi is segítünk abban, hogy felfedezd, mi mindenre használhatod gőzsütődet.

Vital sütés/eco gőz az egyik kedvenc gőzsütő-funkciónk. Minden friss és fagyasztott ételtípushoz alkalmas, melegítésre, posírozásra, blansírozásra, párolásra. Még cumisüveget is fertőtleníthetünk ezzel a funkcióval, ha a víztartályt maximális mennyiségű vízzel föltöltve 40 perces időtartamra indítjuk el a vital sütést. Ezt a funkciót elsősorban a zöldségek, fehér húsok, halak, tengeri herkentyűk sütésére használhatjuk.

Ajánljuk számos zöldség, így karfiol, gomba, borsó, sárgarépa, zöldborsó, cékla, spenót, sült paradicsom, kelkáposzta párolására. Mivel a gőz csak 96 fokos, így roppanós, rendkívül friss ízélményt hozhatunk létre, alig félórás vital sütéssel. Főtt burgonya és rizs készítésére is ezt használhatjuk, de sokféle hal (pisztráng, garnéla, lazac, lepényhal), kagyló is vital funkcióval süthető készre. A húsok közül a csirke, borjú- és sertéskaraj  is ezzel funkcióval készül, de akár kemény tojást is készíthetünk vele.  

A párolás során gőzsütőnk segítségével 50%-kal több ásványi anyag és vitamin őrződik meg az ételekben, mint bármelyik más sütési módszernél. A vízben főzésnél  a vízben oldódó vitaminok kioldódnak a főzővízben, a párolás ezt a sok- sok értékes összetevőt megőrzi. A gőz és a forró levegő együttes használata pedig  jelentősen csökkenti a sütés hosszát. Ráadásul alacsonyabb hőfokon dolgozik, mint a többi sütőprogram, így használata is gazdaságos!

Te is szeretnéd, hogy a legmodernebb konyhatechnológiai tudás és legújabb Electrolux termékinnováció beköltözzön lakásodba? Nézz körül a márkabolt.hu webáruházában!