Szilveszteri sangria

Kategória: Konyhavarázs
2012.12.30. 12.48 | Módosítva : 2013.01.10. 16.01

 

Mindig azt szokták mondani, hogy a nyári időszak közeledtével egyre többször nyitjuk-csukjuk a hűtőszekrény ajtaját. Pedig, ha egyetlen nap statisztikáját nézzük biztos, hogy szilveszter éjszakáján használjuk legintenzívebben a hűtőkészülékeket. Ha laza, kellemes,  tökéletes szilveszteri bulit szeretnél, szükséged lesz a táncos lábadra, barátaidra és némi italra! A bor mindenkor és mindenhol fogyasztható ital, így egy fűszeres, igazi szilveszteri borkompozíciót ajánlunk figyelmedbe, mely nemcsak finom, de könnyűszerrel el is készítheted.  Kápráztasd el vendégeidet, párodat saját készítésű, csodálatos sangriával! 
 
Sangria, Márkabolt.hu módra
 
A Sangria nemcsak a napsütötte spanyol éjszakák tökéletes buli kelléke, de a szilveszteri oldott hangulatról is gondoskodik. Sokan spanyol bólénak is nevezik a sangriát, mely üdít és bátran kortyolható, akár egész éjszaka. Rengeteget ihatunk belőle, fanyar édessége nem olyan alattomosan kólintja fejbe a fogyasztóját, mint az édes likőrök. Hölgytársaság  esetén pompás ötlet. 
 
Hozzávalók:
  • 1 narancs és 1 egész citrom
  • fagyasztott gyümölcsök (1-2 maréknyi)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 üveg (1,5 liter) Sangria
 
A hipermarketekben kapható spanyol Sangriát már napokkal korábban behűtheted. AEG vagy Electrolux hűtőd mélyített italrekeszében biztosan elfér a testes, 1,5 literes palack is. A fagyasztórekeszbe pedig jól elbújhat egy 20 vagy 40 dkg-os doboz mirelit vegyes gyümölcs. A lazításához szükséges jégkockákat elég előző este bekészítened a praktikus jégkockatartóba. 
 
A Sangria elkészítése 
Mielőtt nekikezdenél a szilveszteri buli előkészületeinek (korán reggel vagy legkésőbb  késő délelőtt), a citrom és a narancs alapos forró vizes lesikálása után szeld fel mindkettőt vékony szeletekre. Kapd elő a hűtődből a borosüveget és a fagyasztóból a vegyes gyümölcsöket! Egy nagy kancsóba (ne aggódj, a hatalmas AEG hűtődbe biztosan vissza tudod majd tenni) kitöltött borra dobd rá a narancs-és citromszeletkéket, majd a még fagyott gyümölcsöket (akár egy tömbben). Az édesszájúak egy kis kristálycukorral még édesíthetik a sangriát. A kész italt tedd vissza a hűtőbe. Mire kezdődik a buli, össze is érnek az ízek. Vigyázz, frissebb és illatosabb, mint a bólé. A berúgáshoz nem, de a szolid társasági iszogatáshoz tökéletes 3-4 fő számára a fenti mennyiség. Aki szeretné erősebbé tenné a sangriáját, konyakkal, illetve pezsgővel is izmosíthatja. Lazítani pedig bátran adagolt jégkockákkal lehet leheletkönnyűvé. 
 
Ne feledd, a bor mindenkor, így szilveszterkor is mértékkel fogyasztandó! Még több hasznos tippet, tanácsot találsz a Márkabolt.hu Magazinjában, ahol az év minden napján várunk Téged!