Szagmentes frissesség minden nap

Kategória: Konyhavarázs
2012.03.14. 14.15 | Módosítva : 2012.04.23. 10.49

Mind szembesültünk már azzal, hogy a gyümölcsök és társaik hajlamosak pár nap alatt megfonnyadni és a húsok is szeretnek levet ereszteni.

Ennek egyik oka a levegő hőmérséklete, amit nem tudunk minden egyes ételhez külön-külön beállítani a hűtőszekrény belsejében. Viszonylag keveseknek férne el konyhájában 5-6 különböző hőfokon üzemelő hűtő.

Erre jelent megoldást a modern, kombinált hűtőkben levő Fresh Box, melyben alacsonyabb a hőmérséklet, mint a hűtőszekrény többi részén, így csökken a zöldségek súlyvesztése (1 hét után csak 1%), és az ételek vitamintartalma még 10 nap után sem csökken. Így hosszabb ideig élvezhetjük a természetesen friss ízeket és még pénzt is spórolunk, mivel nem kell folyton kidobálnunk a romlott ételeket.

Most már csak a szagokat kell elűznünk. Nagyanyáink találták fel azokat a – valóban működő –  csodamódszereket, amiket még mai is alkalmazunk. Például: egy tál sóra facsarjunk citromlevet (úgy, hogy átitassa) és tegyük a hűtőbe.
No, ez egyrészt foglalja az értékes helyet, másrészt nem túl gusztusos és viszonylag hosszadalmas, míg elvégzi a munkát. Próbálkozhatunk felakasztható szagmentesítővel is, ami egyből felhívja a figyelmet a problémára (mi másért lógna ott egy színes valami az ételek között), működése is esetleges, ráadásul az ára is elég borsos.

A megoldás a technika! Az új hűtőszekrényeknél már elérhető a Clean Air Control Szűrő, ami áramoltatja a levegőt, így az ételek nem veszik át egymás aromáját, frissek és zamatosak maradnak.

Tehát nincs más hátra, mint venni egy adag friss hagymás paradicsomsalátát, betenni mellé egy finom habos krémest, várni egy napot és tesztelni az ízeket!
Ja, persze nem árt ha mindehhez van otthon egy ProFresh rendszerű kombinált AEG hűtőszekrényünk is. :)