Sült zöldségek Air Fryer forrólevegős sütőben

Kategória: Konyhavarázs
2024.05.25. 20.40 | Módosítva : 2024.06.11. 10.23

A forrólevegős sütők kiváló lehetőséget adnak arra, hogy a nyers zöldségeket krémesen puhává párold, miközben vitamintartalmukat is megőrzik. 

A zöldségek elkészítésekor kiemelkedően fontos, hogy a pár perc alatt elkészülő köret, vagy salátaalap értékes vitamintartalma ne sérüljön. Ha főzzük, akkor sajnos a főzővíz miatt elveszti tápanyaga egy részét. Egy kis adag zöldségért pedig néha feleslegesnek tartjuk bekapcsolni sütőt. A forró levegős sütő viszont percek alatt tökéletessé párolja, mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül a zöldségeket. 

Hozzávalók:
fél padlizsán
fél cukkini
1 kápia vagy kaliforniai paprika
10 db zöld spárga
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
2 teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 csipet őrölt, fekete bors

Elkészítés: Vágjuk a padlizsánt és a cukkinit 1,5 cm-es szeletekre, a paprikát pedig 2x2 cm-es darabokra. Távolítsuk el a spárga alsó, fás részét. Az összes zöldséget fűszerezzük - a spárga kivételével - olívaolajjal, sóval, borssal és apróra vágott kakukkfűvel. A zöldségeket süssük meg Zöldség programon. A sütés során rázzuk meg néhányszor a kosarat. Félidőben tegyük a spárgát a többi zöldséghez.


Markabolt.hu Tipp: Vásárolj Electrolux konyhai készülékeket legalább 500.000 Ft összértékben, regisztrálj és ráadásként egy forrólevegős Air Fryer sütőt küld ajándékba a gyártó. A promóció részleteiről itt találsz meg minden tudnivalót. Fontos feltétel, hogy a készülékeket egy kereskedőtől egy időpontban kell megvásárolni, a termékek termékkódjának és vételárának egy számlán kell szerepelniük.