Szeretnél egy igazi, hűsítő levest a nagy hőségben? Amit ráadásul főzni sem kell? A gazpacho paradicsom alapú, nyers zöldségleves. A spanyol (andalúziai) konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Egész Spanyolországban fogyasztják, főleg a portugál határ közelében, továbbá a dél-amerikai államokban népszerű.
Nézd meg az Electrolux gasztrobloggerének
gazpacco-receptjét
Hozzávalók
A bazsalikomolajhoz:
1 csokor friss bazsalikom
2 dl napraforgó olaj
1 dl extra szűz olívaolaj
A gazpachohoz:
20 dkg fehérkenyér
4-5 gerezd fokhagyma
2 szár angolzeller
2 db paradicsom
1/3 kígyóuborka
1 db pritaminpaprika
Kb. 0,6 liter paradicsomlé
0,5 dl olívaolaj
Só, ízlés szerint
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 evőkanál friss citromlé
1 kis csokor petrezselyem
A kenyérkockák és a fokhagymagerezdek megsütéséhez Zé az Electrolux egyik érintőképernyős beépíthető sütőjét használta. Megtekintheted a márkabolt.hu elektromos és gőzsütő kínálatát
ezen a linken.