Electrolux konyhagépeiddel könnyen elkészül ez a fenséges és mutatós torta is. Az Assistent robotgéppel tökéletesen sima tésztát keverhetsz, indukciós főzőlapon pedig akár gőzfürdő nélkül felolvaszthatod hozzá a csokoládét, végül gőzsütőben sül szép magasra a kuglóftészta.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortához
A tésztához:
250 g liszt
1 csipet só
2 tk. őrölt fahéj
1 mk. szegfűszeg
1 mk. őrölt gyömbér
2 késhegynyi szerecsendió
1 csomag (12 g) sütőpor
80 g puha vaj
90 g cukor
50 g méz (kb. 2 ek.)
80 g barna cukor
3 tk. apróra vágott kandírozott narancshéj
2 tojás
120 ml tej
A narancskrémhez:
1 narancs
60 g vaj
110 g cukor
1 tojás
A krémhez:
250 g vaj
500 g mascarpone
2 ek. porcukor
1 adag narancskrém
A díszítéshez:
100 g olvasztott étcsoki
1 tk. olaj
mézeskalács
pár ág rozmaring
Elkészítés
Elkészítjük a narancskrémet.
A narancskrémhez a vajat, a cukrot, a narancs kifacsart levét és lereszelt héját indukciós főzőlapon összemelegítjük vízgőz fölött egy tálban, majd beleütjük a tojást, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Megsütjük a tésztát.
A tésztához a lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, és jó alaposan összekeverjük. A tésztát kétfelé osztjuk, két 18 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Amikor kihűltek, kivesszük őket a formából.
Összeállítjuk és feldíszítjük a tortát
A vajat egy Assistent PRO robotgép segítségével elkeverjük a porcukorral, a mascarpone-val és a kihűlt narancskrémmel, majd kb. a felét az egyik lapra kenjük. Erre kerül a másik tésztakorong, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel.