Mesterszakács egy csapásra? Vége a lapos szuflék idejének!

Kategória: Konyhavarázs
2012.03.02. 10.58 | Módosítva : 2012.03.19. 13.41

Miért van erre szükség? Mert ha kinyitjuk a sütő ajtaját, akkor lőttek az egyenletes hőmérsékletnek, ami a legjobb receptet is tönkreteszi. A sütemények összeesnek, a húsok pedig nem sülnek meg egyenletesen.
A kérdés persze az, hogy mit lehet ilyenkor tenni, hisz már ahhoz is nyitott ajtó kell, hogy a húshőmérőt használni tudjuk. A legegyszerűbb megoldás talán, hogy kitapasztaljuk a sütőnket, viszont így hosszú ideig is eltarthat, mire megtaláljuk az ideális beállításokat. Ráadásul minden sütés előtt újra nekiveselkedhetünk a megfelelő körülmények előállításának.

A megoldás egyszerű és ismét a technikában rejlik. Nincs szükség másra, mint 20%-kal nagyobb üvegfelületre az ajtón és a sütő hátuljára irányított fényforrásra, amelyeknek köszönhetően tökéletes betekintést nyerünk a sütőtérben zajló eseményekre.
Ahhoz, hogy egyenletes legyen a hőmérséklet, olyan készülékre van szükségünk, ami akár a több szinten történő sütésnél is tökéletesen keringeti a forró levegőt.
De a legnagyobb segítség minden bizonnyal egy igazán innovatív kijelző, ami előre programozott receptekkel, beépített órával segíti a munkánkat.

Erre megoldás az AEG legújabb generációjú sütője (BS 9304401-M típus), aminek Maxi View ajtaja, TermiCº Air System levegőkeringető rendszere és Flood LightTM világítása gyerekjátékká varázsolja a legbonyolultabb fogások elkészítését is. Sőt, időt is spórolhatunk a MaxiKlasse 74 literes sütőtere 30%-kal nagyobb a korábbiaknál, így akár több fogást is készíthetünk egyszerre és nem kell egész nap a konyhában állnunk!

Egy kis extra. A beépített húshőmérő segítségével most nekiveselkedhetünk a híres-hírhedt Wellington bélszínnek is, ugyanis ez a szerkezet közvetlenül a sütő kijelzőjére továbbítja a mért adatokat, így pontosan tudhatjuk, hogy mikor van épp úgy megsülve a hús, ahogy azt szeretjük.
 

Kezdd a varázslatot videónk megtekintésével!