Mákos túrógombóc recept

Kategória: Konyhavarázs
2014.08.20. 08.03 | Módosítva : 2014.08.23. 09.47

Az „Egy falat inspiráció” sorozatban most a habkönnyű túrógombóc receptjét mutatja be az Electrolux vloggere. Vigyázat! A túrógombóc mákkal megbolondítva egyszerűen fenséges.

Vannak ételek, amelyek otthon készítve az igaziak. Ilyen többek között a túrógombóc, amelyet a legritkább esetben készítenek el arra a könnyed-testes állagúra, amiért annyira imádnivaló a túrógombóc. A tökéletes túrógombóc titka a jól felvert tojásfehérje hab és a kellően kevés búzadara hozzáadása a túróhoz.  

Hozzávalók

50 dkg félzsíros tehéntúró  
10 dkg búzadara  
3 tojás  
1 csapott teáskanál só  
2 púpozott evőkanál porcukor  
20 dkg szemes mák  
50 dkg sárgabarack  
2 evőkanál barnacukor  
1 citrom

A részletes elkészítési tudnivalókat és a videóreceptet az Electrolux weboldalán találod.  

A fogás elkészítéséhez az Electrolux ESTM6200 botmixert használtuk. A botmixer segítségével vertük fel a tojásfehérjét. Ehhez a túrógombóc alapját jelentő masszához (túró, búzadara, tojássárgája, cukor) egy csipet sóval a tojások fehérjét alaposan felverjük és finoman, rövid ideig keverve a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk. A nyolcsebességes, turbó funkcióval is ellátott kézimixer turmixol, pépesít, kavar, habot ver. A Te konyhádból sem hiányozhat!