Magvas-csokis bonbon indukciós főzőlapon

Kategória: Konyhavarázs
2018.02.22. 18.02 | Módosítva : 2018.02.22. 20.29

Valljuk be: imádunk nassolni! Mutatunk egy elképesztően egyszerű receptet, amivel egészséges nassolni valót készíthetünk, adalék és tartósítószermentesen!

Hozzávalók

200 g datolya
200 g kókuszreszelék
40 g kakaópor
ízlés szerint apróra vágott aszalt áfonya vagy aszalt barack
100 g étcsokoládé
csipet só
őrölt pisztácia, szezámmag

Elkészítés
A datolyát két órára beáztatjuk ugyanannyi vízbe, mint amennyi a datolya súlya. Egy botmixer segítségével pépesítjük. Az alapanyagokat a csokoládé kivételével összekeverjük, és gombócokat formázunk belőlük. Hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. A csokoládét indukciós főzőlapon alacsony hőfokozaton felolvasztjuk, belehempergetjük a golyókat, majd ízlés szerint őrölt pisztáciába vagy szezámmagba forgatjuk őket.

Markabolt.hu Tipp: Ennek a receptnek a lelke a rostdús, egészéges datolya, áfonya, barack. Fontos, hogy jó minőségű, esetleg bio gazdálkodásból származó aszalványokat válasszunk, hiszen nem mindegy, hogy milyen eljárással tartósítjuk az aszalványokat. A legpraktikusabb, ha a saját, aszalóprogrammal is rendelkező Electrolux sütődben készíted el, biztosan mentes marad minden tartósítószertől, illetve semmilyen keresztszennyeződés nem kerül az aszalványokra.

Az Electrolux EKI54950OX tűzhely indukciós főzőlapján könnyedén és leégésmentesen tudod felolvasztani a csokoládét, a sütőjében pedig akár egész gyümölcsszezonban aszalhatsz gyümölcsöket. Ez a PlusSteam (gőz) funkciós Electrolux tűzhely egy multifunkciós hőlégkeveréses tűzhely, egy nagyon fontos plusz funkcióval. Nagy a sütőtere, egyenletesen süt, többféle sütőprogrammal rendelkezik. De képes még valamire: a PlusSteam (gőz) funkció bekapcsolásával minden eddiginél finomabb édes és sós süteményeket, pitéket, pogácsákat vagy akár sajtos rudat is süthetsz ebben a sütőben.