Hangulatos utcai fénydekorációk, adventi vásárok a tereken, ünnepi díszbe öltözött plázák, mind azt tudatja velünk, hogy eljött a karácsony ideje. Valakinek békés, valakinek veszekedős, másoknak szeretetteljes, de a legtöbbünknek igazi pocaktömő-maraton. A váratlanul betoppanó vendégek esetén tökéletes a rögtönzött grill-party, ráadásul a kellemes beszélgetésből sem kell kiesnie annak, aki tálal. Bátran térjünk el a megszokott fogásoktól és grillezzünk bármit! Nem jelenthet akadályt, hogy ilyenkor van a leghidegebb, mivel télen is lehet komfortosan grillezni egy elektromos asztali grillező segítségével.
Az
Electrolux ETG 340-es asztali grillezőjével tökéletes
grill-party-t rittyenthetünk, akár ebédre, akár vacsorára vagy uzsonnára érkezik hozzánk a vendégsereg. Miután elhelyeztük a konyhapulton vagy az asztalon, csak bedugjuk a konektorba az
elektromos csatlakozót, és a kellő hőmérséklet elérése után kezdődhet is a sütögetés. A hőfokot
ötfokozatú termosztátkapcsoló segítségével állíthatjuk be úgy, hogy a készülék kijelzi a pillanatnyi hőmérsékletet. Így mindig a sütéshez megfelelő hőfokra tudjuk állítani a berendezést. A
41x30 cm-es sütőfelület ideális a családi vagy baráti
grillparty-khoz. Mivel a készülék
hőszigetelt fogantyúkkal rendelkezik, bármikor odébb tolhatjuk, vagy áthelyezhetjük sütögetés közben.
Az
asztali grillezővel épp úgy készíthetünk húst, halat, cukkinit és burgonyát, mint a hagyományos kerti sütögetés során, viszont a faszén tüzeléses verzióval ellentétben sokkal kevesebb füst képződik (azért egy alapos szellőztetés nem árt szobai használat esetén). Minden meggrillezhető finomságot kipakolhatsz a hűtőből. Vigyázz, a hozzávalók apró tálkákban kikészítve étvágygerjesztő kavalkádot alkotnak majd! Tégy az asztalra tofut vagy grillezhető sajtot, bacont, kiskolbászt! A kisebbeknek készülj koktélvirslivel. A grillezőn piríthatsz kenyeret, zsemlét is.
A húsokat érdemes előre mustáros-fűszeres grillpácban érlelni a hűtőben, de most megmutatunk egy olyan halas fogást, aminek előkészítse is pillanatok alatt megoldható. Kedvenc fogásunkhoz, a kapros-fűszeres grillezett lazachoz mindenképpen friss halszeleteket válassz, mert a mirelit élelmiszerek grillezve nem annyira finomak. Elsőként készítsük el a fűszeres olajat. (A saját készítésű fűszerezés helyett használhatunk ugyan halfűszer keveréket is, de az tartósítószert tartalmaz). Kb. 1,5 dl olívaolajba
szórjunk 1 mokkáskanálnyi őrölt fehérborsot, 2 gerezd kipasszírozott fokhagymát és kaprot ízlés szerint. Fogjuk a lazacszeleteket és egymás után kenegessük be mindkét oldalukat a fűszeres olívaolajjal, majd helyezzük rá a forró
sütőlapra. A
hatalmas sütőfelületen egyszerre több filé is elfér, így nem egyesével kell sütögetni a lazac szeleteket, amivel időt tudunk megspórolni. A halak mindkét oldalát 6-6 percig grillezzük! Ne aggódjunk, ha sütés közben kicsöpög az olaj, hiszen a
grillezőlap alatti
csepptálca felfogja. Sütés után pedig a
grillezőlap és a
védőszegély könnyen kivehető és akár
mosogatógépben is elmosható. Kapros-fűszeres lazacunkhoz összetépett jégsaláta pár csepp citromlével megbolondítva, egy gyors majonézzel ínycsiklandó fogás!
A
grillezés megunhatatlan és felülmúlhatatlan ízorgiát hozhat. Minél többféle hozzávaló kerül az asztalra, annál csábítóbb és különlegesebb falatkák készülhetnek. Te is
előkészületmentes karácsonyi party-t szeretnél? Nincs más hátra, mint megvásárolni a
Márkabolt.hu-ból
asztali grilleződet, mely hűséges társad lesz vendégjárás idején!