Karácsonyi ételcsodák indukciós főzőlapon

Kategória: Konyhavarázs
2013.11.28. 20.54 | Módosítva : 2013.11.28. 20.59

Pontos hőmérséklet beállítások, tökéletes konyhai folyamatok? Fenséges szószok, isteni krémek, szépen pirított húsok és tökéletes kelt tészták: ha eddig nem sikerült, egy AEG indukciós főzőlapon biztosan menni fog!

Rokonlátogatások, baráti összejövetelek, zajos családi ebédek és meghitt vacsorák szeretteinkkel: a karácsonyi ünnepek idején azok is a tűzhely előtt találják magukat, akik egyébként fejből tudják az összes házhozszállító étterem telefonszámát és a konyhai háztartási eszözök közül csak a mikrót kapcsolják be minden nap. Ilyenkor minden házigazda  igyekszik tökéletes menüsort és ízletes fogásokat összeállítani az ünnepi asztalra.

Az indukciós főzőlap nagyon sokoldalú, kiválóan alkalmas a sokszor időigényes és sokszínű főzési technikákat is rejtő karácsonyi  menüsorok elkészítésére. Néhány karácsonyi étel inspiráció: Beiglisütés? Narancsszósz főzés a karácsonyi narancstortához? Szaftos, ízletes sült húsok készítése? Halételek sütése? Tengeri herkentyűk párolása? Mindegyik fogás tökéletes lesz indukciós főzőlapon.

Az indukciós főzőlapok legfontosabb jellemzője ugyanis a főzőzónák precíz hőmérséklet-szabályozása, a hőmérséklet finomhangolásának lehetősége. A hihetetlenül pontos főzési folyamatra a legjobb példát a mártások és szószok jelentik. A pikáns gyümölcsszószok rendkívül gyorsan elkészülnek, így fenséges illatukat, friss ízüket, vitamintartalmukat is megőrzik. A gyakorlott háziasszonyok jól tudják, mennyire kell vigyázni például a csokoládé felmelegítésével. Az olvadó csokoládét hagyományos tűzhelyen soha nem tehetjük a lángra (ezért vagy vízgőz fölött olvasztjuk fel, vagy tejszínnel forraljuk). A serpenyőt az indukciós főzőlapra bátran rátehetjük az olvadó csokoládéval, méghozzá a leégés veszélye nélkül.  Az indukciós főzőlap azonnal magas hőt bocsát ki, pillanatok alatt eléri a kívánt hőfokot, így a húst vagy halat is másodpercek alatt kérgezhetjük.

Mivel az indukciós főzőlap láng nélküli és nem sugárzó hőt használ,  a főzőzónák  biztonságosak, még akkor is megérinthetőek, amikor a serpenyő vagy fazék tűzforró.  Az AEG indukciós főzőlapok  " auto - off " biztonsági funkcióval rendelkeznek, így a készülék automatikusan kikapcsol, ha nincs edény vagy serpenyő rajta. A tisztítása könnyed, egyszerűen azért, mert mindössze a lapos és sima felületet kell végigtörölni.

Márkabolt Tipp: Tudtad, hogy az indukciós főzőlapok energia-megtakarítása jelentős? A kerámia főzőlapoknál 20 %-kal energiahatékonyabb, az elektromos főzőlapoknál pedig  40%-kal jobb az  energia – hatékonysága.