Itt az eperszezon!

Kategória: Konyhavarázs
2014.04.30. 22.35 | Módosítva : 2014.05.01. 07.06

Turmixolva, tortadísznek, pezsgővel és tejszínhabbal, vagy csak magában: itt az eper! Miért a legjobb választás az eper? Rendkívül ízletes, egészséges, alacsony kalóriatartalmú gyümölcs.

100 gramm eper 60 mg C-vitamint tartalmaz, s csupán 35 kalóriát. Napi 15 dkg eper fedezi egy felnőtt napi C-vitamin szükségletét. Ezenkívül vas-, kálcium-, illetve magnéziumtartalma sem elhanyagolható. Az eper vásárlásakor legjobb, ha az illatokban bízunk, nem a méretben. Az édes, kellemes illat biztosan ízletes gyümölcsöt takar.

Sokféle módon készíthetjük és fogyaszthatjuk az epret, gyakori az egyszerű cukros vagy mézes elkészítése, de tehetjük süteményekbe, ehetjük tejszínhabbal, illetve rakhatjuk a pezsgőnkbe, ihatjuk turmixként is. Ha télen is szeretnénk élvezni az eper adta különleges ízű ételeket, nyugodtan fagyaszthatjuk is.

Mint minden bogyós gyümölcsnél, az eper fagyasztásánál sem árt odafigyelni néhány praktikára. Ha szeretnénk elkerülni, hogy összeessen és olvadás után vizes legyen, érdemes a fagyasztást a mélyhűtő gyorsfagyasztó részén kezdeni, majd amint megfagyott, áthelyezni a normál fagyasztó részbe. Így a fagyás nem hirtelen következik be, nem szúrja ki a kristály a sejtfalat, s a majd kiolvasztott gyümölcs friss, esztétikus és ízletes marad.

Márkabolt Tipp: Gyorsfagyasztáshoz válaszd az Electrolux EUT 1106 AW1 szabadonálló hűtőgépét, melynek három, műanyag fagyasztófiókjában rengeteg eper elfér! A gyorsfagyasztás funkcióval rendelkező, egy kompresszoros hűtőgép A+ energiasztályú, megfordítható ajtónyitással és magas hőmérséklet riasztással szerelték fel.