Így mentsd meg a vasárnapi maradékot!

Kategória: Konyhavarázs
2015.11.16. 08.49 | Módosítva : 2015.11.20. 08.17

Valljuk meg, a vasárnap az a nap, amikor legalább három napra elegendő ételt főzünk, a legfinomabb levesekből, főételekből és süteményekből! Ha már képtelenek vagyunk többet enni, és nem szeretnénk ha a konyhamalacban kötne ki az vasárnapi ebéd, így menthetjük meg a finom falatokat!

Ha levesről vagy főételről van szó, mindenképpen praktikus kis adagokban műanyag edényekbe-, majd a mélyhűtőbe tennünk őket. Ma már minden féle méretben kaphatóak ilyen fedeles edények, így akkora adagokban tudjuk eltenni a megmaradt finomságokat, amekkora a család. Később, mikor a vasárnapi ebéd emléke már homályba vész, és nincs időnk főzni a családnak, csak fel kell melegítenünk a megmaradt finomságokat.

Ha pedig a süteményekkel sem bírunk, érdemes beszereznünk néhány papírzacskót és fém dobozokat.  Ezekben ugyanis nem penészednek meg olyan könnyen a nyalánkságok, így több időnk lesz elfogyasztani a finomságokat. A linzer tésztáról például mindenki tudja, hogy pár nappal korábban kell készíteni, mint mikor fogyasztani szeretnénk, mert kell idő, míg megpuhul és összeérnek az ízek. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy fémdobozban akár 2-3 hétig is elállhatnak! De az is jó megoldás lehet, hq szalvétába vagy papírtörlőbe tesszük őket, ezzel is megóvva az aprósüteményeket a penésztől!

Ha pedig hely szűkében vagyunk, válasszuk az AEG S53620CSX2 szabadonálló hűtőgépet, melyben egészen biztosan kényelmesen elférnek a megmaradt vasárnapi finomságok. Az alulfagyasztós, kombinált inox hűtőszekrény automatikus hűtőtér leolvasztással, 2 db, keskeny, extra magas, átlátszó zöldségtartó fiókkal, valamint tojástartóval és palacktartó rácspolccal is rendelkezik. Extra tulajdonságai között pedig megtalálható a LED-világítás és rozsdamentes acél ajtó is, szürke oldalfalakkal.

Márkabolt tipp: Nem tudod még pontosan, hogy hova szeretnéd tenni a hűtőd a konyhában? Ne aggódj az AEG S53620CSX2 szabadonálló hűtőgép megfordítható ajtónyitás funkciójának köszönhetően bárhová is teszed, kényelmes lesz számodra!