Hűsítő megoldások a forró napokra

Kategória: Konyhavarázs
2012.06.25. 11.42 | Módosítva : 2012.06.28. 13.48

Betelt az autó csomagtartója, ezúttal is sikeres volt a nagybevásárlás? Igen ám, de hazaérve sokszor szembesülünk azzal, hogy hűtőszekrényünk hűtési, fagyasztási sebessége korántsem sem ideális...


Minden bizonnyal sokan tapasztaltuk már azt, hogy a frissen vásárolt, meleg ételeink lehűtése időbe telik. Ráadásul újdonsült finomságaink – főként ha nagy mennyiségben vásároltunk - bizonyos ideig még a hűtőszekrény hőmérsékletét is megemelhetik. Bosszantó dolog, ha a hirtelen jött hőmérséklet-emelkedés miatt kedvenc epres joghurtunk a szemeteskukában végzi.

Az AEG Coolmatic funkcióval rendelkező modern kombinált hűtőszekrényei erre kínálnak megoldást. Nem kell mást tennünk, mint megnyomni egy gombot, és a hűtő a következő 6 órában 2 °C-ra hűti le a belső teret, majd automatikusan visszaáll az előzetesen beállított hőfokra. Így nem kell attól tartanunk, hogy a forró gulyásleves befolyásolja a joghurt minőségét. Azért ne feledjük azt az alapvető praktikát, hogy a frissen főzött ételeket először hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni és csak ezután tegyük be a hűtőszekrény polcára, mivel így kevesebb energiát kell ezen finomságok lehűtésére fordítanunk.

Akkor sincs gond, ha a nagymama főztjéből a vasárnapi ebédet követően is falatoznánk, és azt szeretnénk, hogy a friss, vitamindús zöldborsó főzelék kedden is ugyanolyan ízű legyen. Erre is van megoldás! A Frostmatic funkció segítségével a hűtőszekrény a lehető leggyorsabb eljárással fagyasztja le az ételeket, megőrizve azok ízét a bennük lévő vitaminokkal együtt. A gyorsfagyasztás megfelelő szintre csökkenti a hőmérsékletet, majd szintén visszaáll a korábbi hőfokra.

Nincs több kellemetlen élmény, feledésbe merülhet a felmelegedett joghurt, az ízetlen fagyasztott étel. Mindez könnyedén megvalósítható, az AEG S 73600 CSW0 jelzésű kombinált hűtőgép modelljével az otthonunkban!