A borjúalaplé és a különleges fűszerek új ízt ad ehhez az időtlen klasszikushoz. A francia hagymaleves tejszínes-cukros édességét a borjú és a bors karakteres ízére cseréltük.
A hagymalevest sokan szeretik, melengető, tartalmas leves, melyet villámgyorsan az asztalra varázsolhatunk. Jó lillik hozzá levesbetétként szárított kenyér, vagy kiflikarika is. Ha egy kis reszelt sajttal megbolondítjuk és megpirítjuk olivaolajon a kenyérszeletkéket, teljes értékű fogássá válhat.
Ezt a receptet
AEG és Electrolux gőzsütők Sous Vide programjára optimalizálták szakácsaink. A Sous Vide programon, lassan sütött hozzávalókból egészen új ízeket csalhatunk ki, így tökéletes fogás, ha gasztronómiai tudásunkat bővítenénk, vagy egyszerűen csak elkápráztatnánk szeretteinket, vagy vacsoravendégeinket. A borjú alaplé vegánok számára helyettesíthető például miso alaplével is. Akik nem esznek húst, egyszerűen helyettesíthetik az alaplevet vegetáriánus alaplével. Ha vegánra készítjük, próbáljuk meg reszelt tofuval és élesztőpehellyel helyettesíteni a sajtot.
Hozzávalók
400g vöröshagyma
500ml borjúalaplé
1 evőkanál szegfűbors
1 evőkanál zöldbors
1 babérlevél
5 sáfrányszál
1 teáskanál só
1 csipet őrölt szerecsendió
1 szál kakukkfű
Elkészítés
Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe, majd kockázzuk fel, kb. 2 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Keverjük össze az összes hozzávalót, és vákuumozzuk le egy SousVide tasakban. Helyezzük a tasakot a 3. polcszintre „SousVide” programra, és pároljuk 95°C-on 75 percig. Tálaljuk forró csészékben, és helyezzünk egy szelet pirított bagettet a tetejére egy kevés reszelt sajttal.