Gyümölcsturmix télen-nyáron

Kategória: Konyhavarázs
2013.04.30. 23.40 | Módosítva : 2013.05.30. 15.23

Kezdődhet egy lustálkodós vasárnap, vagy indulhat egy rohanós munkanap: egy gyümölcsturmix garantáltan emlékezetessé teszi a napodat! Ráadásul percek alatt elkészíthető, csak kell hozzá egy Electrolux turmixgép, pár marék gyümölcs és egy csöppnyi fantázia!

Mindig érett és egészséges gyümölcsöt vásároljunk, és abból készítsük a turmixot, mivel az érett és egészséges gyümölcsből egyszerűen finomabb turmix készíthető. A gyümölcsöket jó alaposan, folyóvízben mossuk meg, majd szabadítsuk meg őket a héjuktól! Az alma és az őszibarack magházát  vágjuk ki és távolítsuk el magokat. Ezután a gyümölcsöket vágjuk apró darabokra és mindent bele a turmixgépbe!


A gyümölcsturmixot ízesíthetjük fahéjjal, citromlével, gyömbérrel is. A gyümölcs mellett a folyékony alapja a turmixunknak lehet  tejjel, író, szójatej, nagy melegben apróra tört jég is.  A turmixot mézzel, steviával, porcukorral vagy nyírfacukorral ízesítjük, és jó krémesre keverjük. A tetejét fahéjjal, egy-egy szem apró friss gyümölccsel vagy aszalt gyümölccsel díszíthetjük. Azonnal fogyaszthatjuk, de hidegen talán még finomabb....

Íme, a márkabolt.hu kedvenc turmixai!

Banános-müzlis turmix

Hozzávalók (1 nagy pohárnyi adaghoz):



1 darab érett, hámozott banán

1,5 dl tej


1 dl joghurt


1 evőkanál méz


3 evőkanál müzli

A hozzávalókat turmixoljuk össze. A banánt vágjuk vékonyabb szeletekre, így könnyebben megbirkózik vele a turmixgép. Az ital tetejére díszítés gyanánt szórhatunk egy kis extra adag müzlit.


Elkészítés: 10 perc



 

Epres tejes turmix

Hozzávalók (1 nagy pohárnyi adaghoz):



1 marék eper

3 dl tej


1 evőkanál méz vagy porcukor

Elkészítés: 5 perc

A hozzávalókat turmixoljuk össze.  Az ital tetejére díszítés gyanánt egy szem kisebb epret válasszunk! Készíthetjük málnából is, de ez esetben érdemes fogyasztás előtt átszűrni egy szűrőn, mert a sok pici málnamagocska ronthatja az elkészített ital élvezeti értékét.

Kedvet kaptál egy ízletes finomsághoz? Irány a konyha!