Grillparty gyümölcsökkel

Kategória: Konyhavarázs
2013.09.08. 19.23 | Módosítva : 2013.09.09. 14.17

Ki mondta, hogy grillezni csak húst lehet? Egy finom, könnyű, gyümölcsös desszertet mutatunk, mellyel  kihasználhatjuk a forró parazsat és megkoronázhatjuk a koraőszi esték grillvacsoráját.

Nincs is annál jobb, mint egy kellemes esti sütögetéssel búcsúzni el a nyártól! A grillezést azért is szeretik a háziasszonyok, mert nem kényszerülnek órákig a konyhában kuksolva készíteni a vacsorafogásokat. Rádásul a közösen elkészített falatok minden vendégnek jobban esnek!

A grillezésnél nincs maradék, így a vendégjárás után sem kell még napokig a megmaradt ételeket tologatni a hűtőben. Ha eddig az tartott vissza a kerti grillparty-tól, hogy desszert nélkül ért véget a vacsora, itt az idő, hogy megismerd az egyik legegyszerűbb és legzamatosabb grillfogást, ami garantáltan felejthetetlenné teszi a  kerti party-t! Íme a grillezett szilva!

Grillezett szilva  (4 adag)

Hozzávalók :

8 érett szilva,  kimagozva

2 evőkanál szőlőmag olaj vagy növényi olaj

4 kanálnyi vanília fagylalt

ízlés szerint fahéj, vaníliás cukor, csokoládé vagy karamell szósz

Elkészítés:

1.A felezett, kimagozott szilvákat húzzuk fel nyársra, ügyelve, hogy minden gyümölcs belseje ugyanabba az irányba nézzen. Az olajjal kenjük meg az egyik felén,  és helyezzük ( vágott oldalával lefelé) egy közepesen forró grillre. Kerüljük a közvetlen lángot!

2. . Grillezzük egészen addig, amíg a gyümölcs aranybarnává válik (kb. két perc). Kenjük meg ismét olajjal és folytassuk a grillezést, amíg a gyümölcs teljesen megpuhul (ez kb. öt perc a grill  hőfokától és a szilva érettségétől függően).   

3. Tálaljuk vanília fagylalttal, fahéjjal és vaníliás cukorral megszórva. Az édesszájúak  meglocsolhatják  karamell vagy csokoládé öntettel is.

Márkabolt Tipp: A receptben a szilvát bármilyen csonthéjas gyümölccsel helyettesíthetjük, így őszibarack vagy sárgabarack is kerülhet a nyársra.

Jó étvágyat!