Grillezett csirkenyárs fűszeres mogyorószósszal recept

Kategória: Konyhavarázs
2021.09.14. 22.40 | Módosítva : 2021.09.15. 20.51

Szereted a grillezett ételek enyhén füstös, fűszeres ízét? Az Electrolux E9HL33 plancha grill segítségével nem csak nyáron, hanem egész évben élvezheted a jellegzetes nyári falatokat. 

Tedd az Electrolux E9HL33 plancha grillt indukciós főzőlapodra, kapcsolj össze 2 főzőzónát (ha híd funkciós főzőlapod van) és máris készítheted a szaftos szték szeleteket, a roppanós zöldségeket és a friss tengeri herkentyűket. Most cikkünkben egy csirkenyárs receptjét mutatjuk meg, amit fűszeres mogyorószósz tesz feledhetetlenné. 

Hozzávalók

1 kg csirkemell
300 g pörkölt, natúr (nem sózott) földi mogyoró vagy dió
180 g pálmacukor
250 ml meleg víz
2-3 lime
4 gerezd, apóra vágott fokhagyma
4 hosszú, apróra vágott chili paprika
2 ek. mogyoróolaj, plusz a grillezéshez
1 tk. tengeri só
1 csokor thai bazsalikom
24 db hosszú, vízben áztatott nyárs

Elkészítés A fokhagymát, a chili paprikát, a dióféléket, a pálmacukrot, a mogyoróolajat és a sót keverjük össze turmixgépben a forró vízzel. A kissé ragacsos szósz egyik felét tegyük félre. A csirkemellet vágjuk 1 cm-es csíkokra, alaposan forgassuk bele a szósz másik felébe és tegyük legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Pihentetést követően a csirkemell csíkokat húzzuk fel a beáztatott nyársakra. Forrósítsuk fel a plancha grillt az indukciós főzőlap legmagasabb fokozatán. Enyhén olajozzuk meg a grill-lapot és tegyük rá a csirkenyársakat. A hús mindkét oldalát süssük 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Markabolt.hu Tipp: Az Electrolux E9HL33 plancha grill lapot használhatod indukciós, kerámia és gázfőzőlapon is. A vas felület egyenletesen forrósodik át, ezért egyszerre több szelet húst is süthetsz rajta. A speciális tapadásmentes bevonatnak köszönhetően, extra zsiradék sem kell az ételek alá, így nem csak finomak, de egészségesek is lesznek.