Gőzerővel a csúcsgasztronómia felé!

Kategória: Konyhavarázs
2012.10.24. 08.54 | Módosítva : 2012.10.24. 09.09

Így van! Gőzerővel tartunk Mi, hétköznapi szakácsok és szakácsnők a csúcsgasztronómia felé...legalábbis a háztartási gépeinket tekintve biztosan! Megérkeztek ugyanis az Electrolux Inspiration termékcsalád kombinált gőzsütői a Márkabolt.hu üzleteibe.

Nem meglepő módon az Electrolux szakemberei ezúttal is a profi konyhákban szerzett tapasztalataikat hívták segítségül a tervezésnél, hogy tették azt az első háztartásokba szánt gőzsütő esetében is 2000-ben.
Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért is olyan jó, ha otthonunkban egy gőzsütő csillog-villog a konyhában? Nézzük hát a legfontosabbakat!
Az Electrolux kombinált gőzsütői a gőz és a forró levegő elegyével végzik a sütést, akárcsak a legjobb éttermekben lévő, nagy teljesítményű készülékek. Ennek a kíméletes eljárásnak köszönhetően pedig az ételek kevesebb nedvességet veszítenek, így szaftosabbak, ízletesebbek lesznek, a körülöttük keringő forró levegő pedig ropogóssá és aranybarnává varázsolja azokat.

A megújult Electrolux kombinált gőzsütők azonban még ennél is többet nyújtanak! A legújabb modellekben ugyanis már alapfelszereltség a beépített húshőmérő, ami számos előnyt tartogat.
A sütés kezdetekor a megújult, az Inspiration termékcsaládra jellemző kezelőfelületen beállíthatjuk, hány fokos maghőmérsékletnél van kész a hús. Így mikor a húshőmérő ezt a hőmérsékletet érzékeli azonnal jelez számunkra és automatikusan lekapcsolja a sütőt.
Így nincs többé szükség arra, hogy az ajtót nyitogatva – ezzel hőt veszítve -, különféle pálcákkal, késekkel, villákkal döfködjük éppen készülő műremekünket.
És ha már az energiatakarékosság is szóba került, semmiképp nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az új Electrolux kombinált gőzsütők az A energiaosztályú sütőknél 10%-kal kevesebb energiát használnak működésük során!

Persze mindezek mellett a kényelemről sem kell lemondanunk. Az Electrolux tervezői megalkottak számunkra egy 20%-kal nagyobb ablakot a sütőajtóra, amit az ajtó fölé helyezett szpot világítás egészít ki. Így a sütés során mindig szemmel tudjuk tartani a bent zajló eseményeket.
Azokat az eseményeket, amik az extra nagy méretű, 74 literes sütőtérben mennek végbe, ahol 9 sütési szintet használhatunk és melyben 25%-kal nagyobb tepsiben készülhetnek kedvenc finomságaink. Mindezeket pedig az új ventilációs rendszer egészíti ki, aminek hála a sütőtér minden egyes pontján egyenletes hőhatás éri a készülő ínyencségeket.

Szeretnéd azonnal kipróbálni otthonodban az Electrolux Inspiration termékcsalád megújult kombinált gőzsütőit? Látogass el a Márkabolt.hu oldalaira és válogass kedvedre!


Electrolux EOB 8851 AAX gőzsütő >>


Electrolux EOB 8851AOX gőzsütő >>