Görögdinnyét minden hűtőbe!

Kategória: Konyhavarázs
2013.07.15. 10.18 | Módosítva : 2013.07.16. 15.11

Van aki azért szereti, mert egyszerre űzi el az éhséget és oltja a szomjat. Van aki azért, mert kevés kalóriát tartalmaz, mégis finom édes. Van, aki a vízhajtó hatása miatt kedveli. Mások egyszerűen  a színek és ízek élménye miatt! Egy biztos, a görögdinnyét mindenki szereti. A jó hideg, lédús dinnye a nyár slágere.

Azt mondják a sokat tapasztaltak, hogy akkor jó a dinnye, ha megütöd és kong, mint a csizma szára. A legjobban kongó dinnyék viszont általában igen méretesek. Régen átszitált hamuban tartották a leszedett dinnyéket, manapság a hűtőszekrényben a helyük. De bizony jó nagy hűtő kell hozzá, hogy beleférjen egy 10-12 kilós görögdinnye.

Az AEG S 83600 CMMO szabadonálló hűtőgép hatalmas, 280 literes belső terében sok extra funkciót találunk. Ilyen a ProFresh Plus levegőkeringető rendszer, aminek köszönhetően egyenletes hőmérséklet van a teljes hűtőtérben. A Quick Chill gyorshűtő szelepek kinyitásakor hideg levegő áramlik a Freshbox-ba, ami egy kihúzható frissentartó fiók a gyorsan romló élelmiszereknek, mint a gyümölcsök, vagy a halak. Stabil, nagy teherbírású, könnyen tisztítható edzett üvegpolcok és egy lógatott palacktartó teszik ideálissá a helykihasználást.

A leglátványosabb mégis a görgőkön guruló hatalmas zöldségtartó rekesz, melynek a belső terét egy műanyag lappal tetszőlegesen tudjuk osztani. A zöldségtároló alján egy speciális műanyag lap található, ami nem engedi, hogy a rekeszben lévő zöldségek, gyümölcsök alulról átnedvesedjenek. Ebben a rekeszben a legnagyobb dinnye is kényelmesen elfér. Miután alaposan lehűtöttük a dinnyénket, jöhet a kóstoló! Az érett, édes dinnye magától elreped, amint elkezdjük vágni. Mivel nagyon lédús, édes, ragacsos leve könnyen összemaszatol mindent, ezért megkezdés után érdemes felkockázva, dobozban tárolni.

Az  AEG S 83600 CMMO hűtőgép ajtaján kívül középen helyezkedik el egy MultiFunkciós digitális kijelző, amivel beállíthatjuk a hűtőtér és a fagyasztó hőmérsékletét. A Coolmatic funkciónak köszönhetően 6 órán át 2 fokos hőmérsékletre hűthető a levegő, ha nagyobb mennyiségben kerül friss élelmiszer a hűtőbe. A Frostmatik funkció pedig a gyorsfagyasztást teszi lehetővé.

Minden nyári finomság könnyen, gyorsan, egyszerűen lehűthető és sokáig megőrzi frissességét, zamatát az AEG hűtőszekrényeiben.

Egészséges, zamatos nyarat kívánunk!