Fagyassz egészségedre!

Kategória: Konyhavarázs
2013.04.30. 23.26 | Módosítva : 2013.05.02. 10.55

Hamarosan megérkeznek a tavasz várva-várt ajándékai, az ízletes, szabadföldön érlelt, hazai gyümölcsök. Ha most vásárolsz új fagyasztót, rengeteg finomsággal pakolhatod meg télre és a koratavaszi hónapokra! Cikkünkből megtudhatod, miért éri meg beruházni egy fagyasztóra! Ha nincs helyed különálló fagyasztószekrényre, egy nagyobb űrtartalmű kombinált hűtőszekrény is megteszi, főképp, ha ilyen hatalmas és áttekinthető, mint az AEG ProFresh beépíthető kobinált hűtőszekrénye.

Egy jó minőségű fagyasztó haszna a gyümölcsök és zöldségek általad ellenőrzött tárolásában reljik leginkább. Számos olyan ételt készíthetsz a fagyasztószekrény mélyén lapuló kincsekből, amikkel feldobhatod a napot! Bár a zöldségek kapcsán sokan a blansírozásra esküsznek, nálunk nyersen kerül minden a fagyasztóba. Alapos megmosás után betuszkolom zacskókba és dobozokba a megszárogatott finomságokat. A videóbemutatóban részletesen bemutatott AEG fagyasztószekrény modell tökéletes választás!

Nézzük, kiknek térül meg leggyorsabban a fagyasztó beszerzése!

Főzöl családodnak? Biztosan változatosan igyekszel főzni, egészséges ételeket. Ehhez a tavasztől -őszig összegyűjtött és felhasználásra előkészített zöldségek és gyümölcsök nagy segítséget jelentenek a mindennapokban.

Szereted, ha mindig ellenőrzött, hazai zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz? A fagyasztód meg fogja őrizni Neked a zöldségek, gyümölcsök ízét, színét, így pontosan tudod majd, mi kerül az asztalra.

Szeretnél változatosan, de olcsóbban étkezni? Ehhez egy fagyasztó ideális segítőtárs számodra. Olyan adagokban tudod kiporciózni a hozzávalókat, amik a legideálisabbak a családodnak.

Babát vársz? A hozzátáplálás megkezdésekor ( akár január második hetében) rendkívül nagy segítségedre lesznek a fagyasztóban lévő gyümölcsök!

Kisgyerek születik a családban? Te leszel a megmentőember, aki ki tudja segíteni a babás családot!

Nálad vannak a családi összejövetelek? Egy gyors desszert mindig összedobható egy habverő, néhány deci tejszín és pár marék bogyós gyümölcs felhasználásával! Három perc alatt vendégmarasztaló finomsággal lepheted meg  családtagjaidat.

Gyümölcs tipp: Igazi, gurulós málnát szeretnél, hogy minden szem megmaradjon egészben? A málnát finoman mosd meg, és papírtörlővel vagy külön csak erre a célra használt konyharuhával óvatosan itasd fel róla a nedvességet. Szemenként egymás mellé tedd egy tiszta konyharuhával fedett műanyagtálcára (mielőtt 56 darab málnát egyesével ráültetsz a tálcára, előtte érdemes belepróbálni a fagyasztóba, mekkora tálca fér bele...).  A fagyasztóban pár óra alatt megdermed a málna, utána könnyedén bele tudod pakolni a szemeket egy zárható fagyasztó dobozba. Ha most túl hosszadalmasnak tűnik a málna feldolgozása, gondolj arra, milyen jól fog esni kicsenni egy édes málnaszemet télvíz idején a dobozból...

Fűszer tipp: A zöldfűszerek egészen jól bírják a fagyasztást, ráadásul kis mennyiség feldolgozásával is hatásos eredményt érhetsz el! Petrezselyem, zellerzöld, majoranna, mentalevelek, bazsalikomlevelek, kapor – mind-mind elfér egy kis zacskóban. Télen ezek zöld ízükkel, a hő hatására felszabaduló illatukkal egy pillanat alatt  nyárt varázsolnak a konyhádba! Ráadásul a legkevesebb előkészületet igényel a fagyasztásra előkészítésük! A zöld fűszereket folyóvízben alaposan mosd meg és (ha szükséges) szárukat távolítsd el! Konyharuhára fektetve itasd fel a vizet és már mehetnek is egy-egy visszazárható zacskóban a fagyasztóba.

Ha kedvet kaptál a saját fagyasztó beszerzéséhez, nézz körül a márkabolt.hu -ban!