Érlelj banánt Electrolux sütőben!

Kategória: Konyhavarázs
2014.11.12. 21.31 | Módosítva : 2014.11.12. 21.36

Bár mindig örömmel népszerűsítjük a hazai zöldségeket, gyümölcsöket, de a banán egészen egyszerűen nem hagyható ki a tél gyümölcsei közül. Itt a banánszezon, a hiperek és szuperek gyümölcspultjain megjelentek a banánfürtök.

A banánt akár önmagában fogyasztod, akár turmixba vagy süteménybe teszed,  édesen és puhán az igazi. Egy kicsit zöldebb, még éretlen banánt vásároltál?

Mutatunk egy egyszerű tippet, amivel egy óra alatt tökéletes banánokat varázsolhatsz!

Nincs más teendőd, mint fogni egy tepsit, sütőpapírt teríteni az aljára, rápakolni az éretlen banánokat és egy órára betenni a 150 Celsius fokra előmelegített sütőbe. A hő hatására a banán állaga puhább, a színe sárgább, az íze pedig sokkal-sokkal édesebb lesz! Ha kifejezetten süteménybe, például banánmuffinba szánjuk a banánokat, akkor akár tovább is bennhagyhatjuk. Mikor a héj teljesen megfeketedik, a banán húsa már pépes lesz, ami ideális  sütemények készítéséhez. Ne feledd: a banánt nem kell meghámozni, héjával együtt tedd a sütőbe!

Az Electrolux nagy űrtartalmú szabadonálló és beépíthető sütői tökéletesen alkalmasak a banán érlelésére is, ráadásul a pirolitikus tisztítási funkcióval ellátott modelleket energiatakarékosan és egyszerűen tisztán is tarthatjuk.

Nézz körül a márkabolt.hu sütői között!