Energiaszelet repect Fördős Zétől

Kategória: Konyhavarázs
2017.11.27. 13.17 | Módosítva : 2017.11.27. 18.35

Egy jó kiránduláshoz, sportoláshoz, munkahelyi nassoláshoz is tökéletes az energiaszelet. Most Fördős Zé, az Electrolux bloggerpartnere bemutatja, hogyan készíthetsz Te is ízletes és garantáltan tartósítószermentes energiaszeletet, Electrolux konyhagépeid segítségével.


Energiaszelet (Szerző: Fördős Zé)

Hozzávalók 10-12 szelethez

20 dkg aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
20 dkg olajos mag (dió, mandula, kesudió)
kis marék kókuszchips
5-6 szem datolya
15 dkg zabpehely
15 dkg méz

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket (például  aszalt füge, aszalt cseresznye, vörösáfonya) egy tálba tesszük, és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset beleszórjuk egy Electrolux indukciós főzőlapon magas hőfokon felforrósított száraz serpenyőbe. Addig hevítjük, míg a magvak illatozni nem kezdenek, folyamatosan rázogatjuk a serpenyőt, nehogy megégjenek.

Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük, és aprítógépben durvára aprítjuk őket. A kimagozott datolyát és a magokat az aszalt gyümölcsökhoz adjuk, majd az egészet összeaprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük. A serpenyőt ismét felhevítjük, beleszórjuk a zabpelyhet, és amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk, és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk.

Összekeverjük a masszát, és egy 18×24 cm méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőben, légkeverés programon 10 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.

Az Electrolux EHL6740IAZ beépíthető főzőlap pillanatok alatt felforrósítja a serpenyőt, és csak a serpenyőt! Ez egy Infinite indukciós főzőlap, mely a maximális szabadságot ad főzés közben. Bármilyen méretű és alakú főzőedényt használhatsz, és azt bárhová helyezheted a főzőlapon, amíg az lefedi a négy megjelölt pont egyikét, addig hevíteni fogja a főzőedényt.