Élelmiszerek tárolása nyáron

Kategória: Konyhavarázs
2013.07.31. 18.44 | Módosítva : 2013.07.31. 18.52

Hőségben különösen óvatosnak kell lenni, mert ez az időjárás kedvez a baktériumok és gombák elszaporodásának. A legtöbb élelmiszer nehezen viseli a nagy meleget és könnyen megromlik. Ki szeretne egy kiadós gyomorrontást a nyaralás idején?

10 Márkabolt.hu tipp gyomorrontás ellen

1. Csakis megbízható forrásból származó, friss és gondosan tárolt élelmiszereket vásárolj! Különösen a húsok esetén fontos az elővigyázatosság!

2. Bevásárláskor a lehető leghamarabb vidd haza az ételetek és amint hazaérkezel, azonnal pakolj be mindent a hűtőszekrénybe! Jó, ha a hűtőgépünknek van Coolmatic gyorshűtő funkciója, ami 6 órán keresztül 2 fokos hőmérsékletet biztosít, ha sok friss élelmiszer kerül a hűtőtérbe.

3. Ha fagyasztott élelmiszert vásárolsz, azt hűtőtáskában, vagy speciális hűtőszatyorban vidd haza! A kiengedett mirelitárut visszafagyasztani nem szabad! Ha a hűtőgépünk rendelkezik Frostmatic gyorsfagyasztó funkcióval, akkor pillanatok alatt lefagyaszthatjuk amit csak később szándékozunk felhasználni.

4. Az előre megfőzött ételeket kisebb adagokban tedd a hűtőbe, hogy ne kelljen a teljes lábossal felmelegíteni, csak annyit, ami biztosan el is fog fogyni!

5. A zöldségeket, gyümölcsöket alaposan mosd meg! Gondolj bele, hány ember fogdosta mielőtt hozzád került!

6. A nagy melegben a zöldségek, gyümölcsök hamar erjedésnek indulnak, így azokat is érdemes hűtőben tárolni.

7. A tejet és a tojást és a belőlük készült ételeket szigorúan csakis hűtve szabad tárolni és hamar el kell fogyasztani!

8. Ha szendvicset csomagolsz (pl. strandoláshoz), gondoskodj a megfelelő hűtésről! A szendvicsek kb. 2 órán keresztül fogyaszthatók
hűtés nélkül.

9. A hűtőtáska nagyon praktikus megoldás, de a gyakori nyitogatással a jégakkuk nem bírják sokáig, ezért érdemes az italokat és az ételeket külön tárolni és a hűtőtáskákat árnyékba tenni.

10. Ha bizonytalan vagy egy étel minőségét illetően, akkor ne kockáztass, inkább dobd ki!

Ne feledd! A nagy meleg nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, hanem a hűtőszekrényünk is többet dolgozik, ezért ne nyitogasd feleslegesen. A főtt ételeket sose tedd melegen a hűtőszekrénybe és figyelj arra, hogy a hűtőajtó mindig becsukódjon!