Csokoládés rolád AEG sütőben

Kategória: Konyhavarázs
2022.07.30. 20.29 | Módosítva : 2022.08.14. 13.05

A gazdag csokoládés sütemény méltó lezárása bármilyen kifinomult menüsornak. Az AEG BSK792320M beépíthető sütővel professzionális minőségű ételek készülhetnek. Az AEG SteamPro sütőben három sütési fokozat teszi lehetővé a hőlégbefúvást, a gőzölést, illetve a kettőt együtt is. 

Hozzávalók

200 g csokoládé
6 tojás
1 csipet só
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
160 g cukor
250 g lágy vaj
100 g liszt
40 g kukoricadara
300 g fehér csokoládé
50 g vaj
3 evőkanál cseresznyepálinka
125 g tortabevonó

Elkészítés

Felolvasztjuk  a csokoládét és szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, amíg fényes lesz a hab. Ezt követően a 
tojássárgáját vaníliás cukorral és a lágy vajjal összekeverjük. A lisztet és a kukoricadarát átszitáljuk, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A felvert tojásfehérjét, egyenlően elosztva, óvatosan keverjük a tésztákba.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletes eloszlatjuk rajta a világos színű tésztát.  8 percig Nedves hőlégkeverés  programon, 160 °C -on, a 2-es polcszinten sütjük AEG gőzsütőben.Öntsük rá a sötét színű tésztát az enyhén megsült világos színű tésztára, és óvatosan simítsuk rá. Süssük további 12-13 percig. Ha megsült, azonnal vegyük ki a tepsiből a tésztát és tegyük egy tiszta konyharuhára. Finoman feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Felolvasztjuk a fehér csokoládét a vajjal és belekeverjük a cseresznyepálinkát. A kihűlt tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel, majd ismét feltekerjük. A felolvasztott tortabevonóval bekenjük egyenletesen, és hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen. Tálalás előtt díszíthetjük friss cseresznyével és aprított dióval megszórt vaníliakrémmel.