Cantuccini (biscotti) recept

Kategória: Konyhavarázs
2014.02.28. 22.25 | Módosítva : 2014.02.28. 22.36

A biscottit  Toscanában cantuccini-nek nevezik. Ez egy olasz aszalt gyümölcsös keksz, ami imádnivaló kiegészítője lehet egy  délutáni teázásnak vagy egy borozgatós estének. Mutatjuk a receptjét!

A biscotti igazán jó vendégváró édesség, hiszen 45 perc alatt készen is vagyunk vele, előkészületekkel és sütéssel együtt. A frissen kisült biscotti bizony kemény, mint a mi háztatási kekszünk, csak annál jóval finomabb. Az olaszok borhoz fogyasztják úgy, hogy belemártogatják. Lehet mártogatni borba, tejbe, kakaóba illetve kávéba is. A mártogatás során kicsit megpuhul a keksz, és harmonikus ízkombinációt érhetünk el.

A biscotti igazi négyévszakos keksz, amivel a meleg szobába vagy a hűs teraszra is be lehet vackolódni és elropogtatni egy jó kávé, tea,  vagy limonádé mellé -sosem fogod megunni. Remek gasztroajándék lehet belőle, hiszen 2 hétig eláll légmentesen zárható dobozban. Az alaprecept bátran variálható, különféle aszalványokkal és maglisztekkel is kipróbálhatod, elrontani ugyanis lehetletlen. Az asztalt meggyet, a mandulát és a kandírozott narancshéjat mindenképpen próbáld ki!

Készítsd duplán! Ha egyszerre két adagot készítesz, az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva és hűtőben néhány napig biztonsággal tárolhatod. Pár nappal később elővéve csak kisütni kell.

Megkóstolnál egy falat Olaszországot? Nézd meg  az Electrolux  Egy falat inspiráció sorozatának biscotti videóreceptjét!