Banános palacsinta baconnel és juharsziruppal

Kategória: Konyhavarázs
2023.05.07. 09.07 | Módosítva : 2023.05.19. 19.13

Az édes juharszirup és a sós bacon a mini palacsinta tortában izgalmas íz-élményeket rejteget. Tartalmas, energiadús reggeli lesz belőle, de délutáni nasinak is kiváló. Indukciós főzőlapon készítve percek alatt kész.

Hozzávalók (4 személyre)

18 dkg liszt
20 dkg szeletelt bacon
2,5 dl tej
2,5 dl juharszirup
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
1 mokkáskanál só
1 érett banán
3 evőkanál vaj

Elkészítés

A palacsintatésztához egy aprítógép keverőtáljába kanalazzuk a lisztet. Hozzáütjük a tojást, hozzáadjuk a barna cukrot, egy kevés sót és a sütőport. A keverékhez hozzáöntjük a tejet, majd az egészet villámgyorsan sűrű palacsintatészává turmixoljuk. Meghámozzuk a banánt és kisebb darabokban a palacsintatésztához adjuk. A vajat gyorsan felolvasztjuk és ezt is belecsorgatjuk a keverőtálba. Az egészet még egyszer gyorsan összeturmixoljuk, hogy a banán szép krémessé váljon. 

A palacsintatésztát nem pihentetjük, hanem azonnal kisütjük. Ehhez közepesen forró, tapadásmentes serpenyőbe kis korongnyi méretű palacsintákat formázunk. Amikor a tésztában buborékok jelennek meg, egy lapátkanállal megfordítjuk őket, és hagyjuk, hogy a másik felük is aranybarnára süljön. A kész palacsintákat kikapkodjuk, és ha minddel megvagyunk, jöhet a bacon: ugyanabban a serpenyőben a vékony szeleteket alacsony lángon, mindkét oldalukon arany színűre és ropogósra sütjük. 

A tálalásnál egy palacsintára ráhelyezünk egy frissen kisült bacont, meglocsoljuk juharsziruppal, majd újabb palacsintát teszünk rá még egy baconnel. Újabb nagy adag juharszirup kerül e tetejére, utána pedig azonnal, még forrón tálaljuk!

Markabolt.hu Tipp: Az Electrolux EIV644 beépíthető főzőlap Infinite önméretező főzőzónái igazodnak az edények méretéhez, bármekkora is az edény. Így a hő mindenhová eljut, teljesítményveszteség nélkül, ezért a palacsintákat nagyobb serpenyőbe is tehetjük, így hamarabb és egyszerre készülnek el.