Apróságok az apróságok védelméért

Kategória: Konyhavarázs
2012.03.13. 16.38 | Módosítva : 2012.06.07. 15.37

A kisgyerekes családok lakásainak készülékei és bútorai bizonyos részeket tekintve, a kevésbé gyakorlott szem számára sokszor láthatatlanul, de mégis jelentősen eltér az átlagostól. És melyik szülő ne akarná mindentől óvni kisgyermekét. Az otthoni veszélyforrások között első helyen szerepel a konyha és a fürdőszoba... és a védekezés nem is olyan egyszerű!

Jól tudjuk, hogy amikor az apró-cseprő, tipegő gyerekek figyelmének középpontjába kerül valami, azt bizony tüzetes vizsgálatnak vetik alá: megfogdossák,  megnyomkodják, megrágcsálják és hogy belülről is feltétlen tanulmányozhassák, megpróbálják szétszedni, kinyitni, esetleg belemásznak.

Nos, ha éppen a centrifugáló mosógép, vagy a tűzhely esik érdeklődésük áldozatául, annak bizony komoly következményei lehetnek.

Az efféle háztartási balesetek megelőzésére már a háztartási gépek gyártói is gondoltak, külön védelmi funkciókkal látják el a legújabb modelleket.

A főzéshez például ajánlott indukciós főzőlapot választani, hiszen minimális a főzőfelület hőmérséklete. Ha kisgyerekünk véletlenül rátenyerel, égési sérülés nélkül átvészelheti a veszélyes kalandot. Remek választás például az automatikusan kikapcsoló, illetve gyerekzárral is ellátott  Electrolux EHD 60100 P kerámia főzőlap.

 

 

Ugyanennyire vonzó lehet az elöltöltős mosógépek világa. Működés közben eléje csücsülve beláthatnak a titokzatos masina hasába, hogyan pörgeti-dobálja kedvenc pulcsijukat, vagy anya zokniját. A baj akkor van, ha úgy döntenek, elég tiszták már a ruhák és véget szeretnének vetni a folyamatnak, vagy belülről is szemügyre vennék a terepet. Szerencsére a mosógépek előre felvértezettek az efféle attrocitások ellen: a mechanikus gyerekzár megakadályozza, hogy egy pillanat alatt csónakázótóvá alakuljon a fürdőszoba.

Az Electrolux EWF 126410 W elöltöltős mosógép is rendelkezik ezzel a funkcióval, új mosógép választásakor érdemes ezt a szempontot is végiggondolnunk.