Eddig lehet, hogy nem szerettél főzni, vagy egyszerűen nem érdekelt a konyhai szorgoskodás. De ha meglátod az AEG beépíthető indukciós főzőlapjait, biztos megjön a főzéshez is a kedved! A gyönyörű, fekete felület, a fények játéka – már akkor is jó ránézni ezekre a főzőlapokra, ha egyébként a konyha közelébe is csak azért mégy, hogy a hűtőből kikapj valamit. A konyhád fekete ékköve a legmodernebb főzési technológiát hozza el otthonodba. Ráadásul az AEG indukciós főzőlapok fenséges külsejéhez nagyszerű tulajdonságok párosulnak.
Az indukciós főzőlapok kinézetükben a kerámia tűzhelyekhez hasonlítanak, de technológiájuknak egy sokkal fejlettebb, modernebb és energiatakarékosabb főzési megoldást jelentenek. A kerámia tűzhelyekkel szemben ugyanis a főzés kizárólag a lapon elhelyezett edényre koncentrálódik, a főzőlap felmelegedésének még a veszélye sem áll fenn. Ha ismered a kerámia főzőlap működését, tudod, hogy a főzésidő alatt időnként felmelegednek, a főzőzóna lehűlése pedig igen hosszú időt vesz igénybe. Elég egy óvatlan keverés, és a kifröccsenő szósz máris rákozmál a főzőlapra. A konyhában sertepertélő gyerekek pedig véletlenül hozzáérhetnek a főzőzónákhoz, amiket ugyan már kikapcsoltál, de még mindig tűzforróak. Az indukciós főzőlap használatakor amint leveszed az edényt a felületről, a mágneses mező azonnal megszűnik – még akkor is, ha nem kapcsoltad ki a készüléket-, a hősugárzás pedig leáll.
Az indukciós főzőlapok eme jó tulajdonságát legkönnyebben az indukciós főzőlaphoz illő edényekkel próbálhatod ki. Ezek a speciális edények szinte másodpercek alatt felmelegszenek és az ételek is sokkal rövidebb idő alatt készülnek el. Az indukciós főzőlap alatti fűtőszálak és az indukciós főzőlaphoz illő edény által létrehozott elektromágneses mező ugyanis szuper egységet alkot és gyorsítja a melegedést. Ráadásul a kizárólag az edényre korlátozódó melegedés egyenletes, a szaftos, kissé fröcskölős ételek sem fognak ki rajtad.