10 perces csemete csemege

Kategória: Konyhavarázs
2013.10.18. 21.33 | Módosítva : 2016.01.12. 18.43

A kiskamaszok korlátlan mennyiségű nassolni valót képesek eltüntetni, főképp, ha társaságban tehetik. Egy jóízű beszélgetés, egy játékdélután bizony nem igazi valami jó kis finomság nélkül. Ha nincs időd egész délután azért sütni, hogy három perc alatt egy morzsányi se maradjon a többórás kreálmányból, próbáld ki ötletünket!

Rágózöldségek fehérbabbal Bár azt gondoljuk, egy sárgarépára vagy egy karalábéra rá sem nézne egy tinédzser, próbáljuk ki, hogy uborkácól, sárgarépából, karalábéból, szárzellerből vékony rudacskákat vágunk és elrendezzük egy nagyobb tányérra, színes kerámia-, vagy fatálra. Ha fehérbab konzervet összeturmixolunk egy kis sóval, esetleg borssal, némi vajjal, petrezselyemmel: selymes, kellemes masszát kapunk (sokkal kellemesebbet és finomabbat, mint gondoljuk).

Hozzávalók 4-6 főre

A zöldségtálhoz

1 kígyóuborka
1 karalábé
200 gramm koktélparadicsom
4 szál sárgarépa
5-6 szál szálzeller
2 db kaliforniai paprika
1 csomó piros retek vagy 1 db sörretek

A fehérbabos mártogatóhoz

1 fehérbab konzerv
5 dkg vaj
só, bors, petrezselyem ízlés szerint
 
A fogás előnye, hogy egy csomó ételallergia esetén is bátran fogyasztható. Ha éhesek lesznek, úgy is megeszik. Így meg tudjuk kínálni azokat a gyerkőcöket is, akiknek vendéglátásával eddig elakadtunk. Ha pedig hazamennek és otthon megkérdezik őket: mit ettetek? Rágózöldségeket... A hitetlenkedő szülőtársak irigykedve hívnak majd fel: Hogy vetted rá őket?  A délutáni játék közben észrevétlenül elfogyasztja a fenti mennyiséget egy 4-6 fős csemete sereg. Az biztos, nem érdemes gyümölcsöt is tenni a tálra, mert akkor bizony azt fogják csak kicsipegetni belőle és a friss, ámde kevésbé édes finomságok a tányéron maradnak.  

Zanussi ZRB 36104 XA szabadonálló kombinált hűtőgép inox kivitelben minden konyhában jól mutat. A tojástartót és palackrögzítőt is tartalmazó belső tér extra magas, átlátszó zöldségtartó dobozában kényelmesen elhelyezhetjük a hétvégi nagybevásárlás vitaminforrásait is, így a sörretek, a paprika, a szárzeller is könnyedén befér. Ha esetleg marad bármi is a tálon, egy folpack-kal lefedve megőrzi frissességét a hűtőben másnapig.

Márkabolt Tipp: A kiváló ár-értékearánnyal bíró 226 literes kombinált hűtőszekrényt megvásárolhatod a márkabolt.hu  üzleteiben vagy itt, a webáruházban.