Záporozó elismerések a Gourmet Fesztiválon

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.06.03. 21.28 | Módosítva : 2015.06.04. 07.51

Négy napon át sültek a gourmet hotdogok az Electrolux gasztro sátorban, folyamatosan ontották a színes turmixokat a sportmixerek az  Electrolux turmixbárban. A Gourmet Fesztiválon jártunk.

A Gourmet fesztivál – idén is  várta a gasztronómia szerelmeseit. A Millenárison felsorakoztak a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák. A változékony idő ellenére, 4 nap alatt több mint 14 000 vendég látogatott ki a fesztiválra.
Az egyik legnépszerűbb fogás az Electrolux gasztro sátorában készült. Több, mint 4000 gourmet hotdogot ettek meg a Gourmet Fesztivál látogatói.  Az otthoni használatra tervezett sütők, főzőlapok és robotgépek hatékonyan dolgoztak az extrém igénybevétel ellenére is. Az Assistent robotgépek szinte megállás nélkül dagasztották a tésztát, a CombiSteam gőzsütők ontották magukból a szezámmaggal, mustármaggal vagy éppen mákkal megszórt bucikat, folyamatosan sültek a cumberland kolbászok, melyeket cideres-almás káposztával, zöldfűszeres krémsajttal és tormás cékla ketchuppal tálaltak a gasztro bloggerek.

Az Electrolux blogger partnerei, Fördős Zé és Havas Dóra jobbnál jobb ötleteket adtak a látogatóknak a gasztro színpadon arról, hogyan lesz menő egy terasz party. Zé egy ál dinnye – aperitiffel indította a főzőshowt. Epret pépesített, melyet vodkával, lime lével és egy kis zselatinnal kevert össze, majd megszórta némi fekete szezámmaggal. A keveréket beletöltötte egy fél lime héjába, majd felszeletelte. Első ránézésre olyan volt, mint egy mini dinnye szelet, de az íze elárulta az alkoholos italt. Zé elkészítette  street food szendvics formájában a paprikás csirke party-verzióját. Ehhez Electrolux gőzsütőben vajpuhára sütötte a csirkét, majd apró szálakra tépkedte, és paprikás csirkeszaftba forgatva frissen sült bucikba töltötte. Desszert gyanánt Havas Dóra pite tésztából kis köröket szaggatott. A tésztákba epres krémet töltött, majd félbehajtotta és a gőzsütőben megsütötte a falatkákat. Remek visszajelzéseket kapott az Electrolux csapata a 2015-ös Gourmet Fesztiválon. Ez köszönhető a bloggerek remek receptjeinek és gondos segítőtársaknak, a fantasztikus Electrolux konyhai gépeknek.