Valódi játék lesz a főzés – Íme a Design Lab győztese

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.10.22. 18.16 | Módosítva : 2015.10.22. 18.19

Második helyezett lett a légtisztító babakocsi ötlete, harmadikként pedig az újragondolt hulahopp karika végzett.

Mint azt már korábbi beszámolóinkban írtuk, több mint 1500 versenyző indította pályázatát a 2015-ös Design Lab formatervezői versenyen. Közülük pedig a magyar Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, Tobias Tsamisis is prezentálhatott a döntős fiatalok között a helsinki döntőn.

Az idei téma az „Egészséges Boldog Gyerekek” volt. A nyertes koncepció egy olyan különleges konyhai eszköz, melyet kicsik és nagyok egyaránt könnyedén használhatnak. 
Lars Erikson, az Electrolux formatervezési igazgatója, a zsűri elnöke értékelésében kiemelte, hogy a fiatal tervező valódi igényekre és már most is létező technológiákra alapozta koncepcióját és egy olyan ötletet hozott létre, ami képes tanítani és inspirálni is a gyermekeket.

A második helyet az Airshield a litván Domynikas Budinas kreációja, mely célja, hogy tiszta levegőt biztosítson a legkisebbeknek. A zsűri peidg nagyra értékelte az ötletet, mely az egyre szennyezettebb városokban segíti az életet.

A harmadik helyezett koreai Jeongbeen Seo esetében kiemelésre került, hogy az ötletgazda egy ikonikus, időtlen formát gondolt újra és alkalmazott a 21. századi igényekhez igazodva.

Ez évben a közönségdíjas Larissa Trindade lett Weaver elnevezésű tervével, mely egy környezetbarát ruhajavító és színfrissítő.

Az Electrolux ráadásul pedig megduplázta idén a nyereményeket: a győztes az Electrolux globális tervezőközpontjában eltölthető hat hónapos fizetett gyakornoki állás mellett 10 000 eurót is kapott, míg a második helyezettet 6000 euróval, a harmadik helyezettet pedig 4000 euróval lett gazdagabb az Electrolux jóvoltából. A közönségdíj nyertese 2000 euró jutalmat kapott különleges ötletéért

A 2015-ös Electrolux Design Lab verseny döntősei a következő tehetséges fiatalok voltak:

Textilápolás:
- Voris - Martha Fabiola García Bustos, Mexikó

Levegőtisztítás:
- Q.H[Quadruple H] - Jeongbeen Seo, Dél-Korea
- Air Shield - Dominykas Budinas, Litvánia

Főzés:
- Future Classroom - Tobias Tsamisis, Magyarország/Németország
- Bloom - Jordan Lee Martin, Egyesült Királyság
- Plato - Mary Pilyugina, Oroszország

A Márkabolt.hu ezúton is gratulál a tehetséges fiataloknak!