Új gasztroőrület: street food

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.06.02. 14.00 | Módosítva : 2014.06.02. 17.56

Budapest és a street food- ez a legújabb gasztroszerelem. Alapértelmezésében a street food olyan ételt jelent, amit akár az utcán sétálva is elfogyaszthatunk. Így nem kell sokat várnunk, amíg elkészül, akár menet közben is bekaphatunk valamit, szemben az éttermi étkezések sokszor elhúzódó procedúrájával. Az időspórolás mellett a street food ételek árai is kedvezőbbek.

A street food a piacon vásárolt lángostól, egy bódéban megvett hotdogon vagy kürtős kalácson keresztül a különlegesebb street food ételekig bármi lehet. Népszerű street food ételek a szendvicsek, illetve hamburgerek, amik kis kreativitással végtelen kombinációk és lehetőségek tárházát jelentik. Két kenyérszelet vagy felvágott zsömle közé a legkülönfélébb módon elkészített húsokat, zöldségeket, sajtokat, mártásokat, ragukat töltenek. Az érdeklődők a  május 30. és június 1. között megrendezett Gourmet Fesztiválon maguk is belekóstolhattak az Electrolux sátorban street food bloggerek segítségével készülő különféle hamburgerekbe.

Míg az utcán kapható ételek egy része nem feltétlenül a legjobb minőségű, az egyre felkapottabb gasztronómiai irányzat lényege a minőségi alapanyagokból készített, a hagyományos street food ételek újraértelmezésével létrehozott étel. Így születhet egy egyszerű szendvicsből, vagy hamburgerből gasztronómiai remek.

A street food terjedő hullám hatására Budapesten is a vendéglátás népszerű formája lett. Kifejezetten street foodra épülő helyek nyíltak meg, thai wokbárok, szeletes pizzát áruló standok, levesezők. A steet food azonban otthon is elkészíthető megfelelő alapanyagok és eszközök használatával. Az ízletes hamburgerpogácsa és hamburgerzsömle elkészítésében az innovatív, kerámialapos, indukciós Electrolux tűzhelyek és beépíthető főzőlapok jelentenek segítséget, míg a tökéletes állagú fagylaltnál az Electrolux hűtők gyors fagyasztó funkciója segít.

Márkabolt Tipp: Kipróbálnál valami új ínyencséget a következő grillpartyn? Nézz vissza hozzánk, júniusban népszerű street food receptekkel jelentkezünk!