Tiszta otthon kreatívan

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.03.29. 13.32 | Módosítva : 2013.03.29. 14.01

A holnap városa szűkében van a helynek, nyüzsgő és zsúfolt. Nem tudunk minden háztartási gépet, tisztítóeszközt elrejteni a szekrény vagy a kamra mélyére. Hogyan takarékoskodjuk a hellyel és a térrel? Most megmutatjuk a jövő háztartási gépeit!

A 2013-as Electrolux Design Lab nemzetközi formatervezői pályázat három fókuszterülete a közösségi főzés, a friss levegő vagy a tiszta otthon témaköre. A tiszta otthon kategóriában új, a jövő városaiban élők igényeihez alkalmazkodó, kompakt, korszerű és egyszerűen használható tisztítási megoldásokkal pályázhatnak a hallgatók és a friss diplomások. A Design Lab 10 éves története alatt számos olyan innovatív elképzelést dolgoztak ki a pályázók, amelyek segítségével könnyebb és gyorsabb az otthoni takarítás vagy a mosogatás. Nézzünk be a jövő otthonába a Design Lab pályázói segítségével!

Dust Mate (2005): Sebastian Alberdi és Gustavo Maggio, Spanyolország
A Dust Mate egy egyedülálló takarítóeszköz és kényelmes cipő. A beépített, kisméretű porszívómotornak köszönhetően, a cipő talpa séta közben összegyűjti a port a padlóról, így segítségével a takarítás többé nem fáradság, hanem könnyed, szórakoztató élmény.

Eclipse porszívó (2005): Erik Andershed, Ausztrália
Az Eclipse formabontó porszívó, érzékelőkkel irányított navigációval rendelkezik. Automatikusan kikerüli az akadályokat és hatékonyan tisztítja ki még a legszűkebb sarkokat is. Ez az egyedi funkció lehetővé teszi, hogy a porszívó kövesse a felhasználót takarítás közben, így akár egyedül is képes kitakarítani a lakást.

Robo TAPcleaner (2011): Gyu Ha Choi, Dél-Korea
A Robo TAP a robotporszívók evolúciójának következő lépése, amellyel pontosan kijelölhető, hogy a készülék mely területeket tisztítsa meg. Kössünk össze egy IPS rendszert egy egyszerű távirányítóval, mindezt helyezzük a felhasználó cipőjére vagy papucsára, és máris felülírhatjuk az automatikus takarítást. Csak toppantsunk kétszer a megtisztítani kívánt felületre, és a Robo TAP ott terem. Két újabb toppantással törölhetjük a parancsot, hármat toppantva pedig visszaküldhetjük a robotporszívót rendes tisztító körútjára.

Bifoliate (2009): Toma Brundzaite, Litvánia
A Bifoliate egy helytakarékos, falra szerelhető dupla mosogatógép. Az egyik egységbe a koszos edények kerülnek, miközben a másik egység polcként működik, és a tiszta edényeket tárolja. A mosogatógép ultrahang-technológiával működik, így hatékonyabb és környezetkímélőbb a mai mosogatógépeknél.


Amíg megérkeznek ezek a csodaszerkentyűk az otthonodba, válogass a márkabolt.hu legújabb porszívóiból és mosogatógépeiből!