Szavazz a magyar versenyzőkre!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2016.10.20. 13.08 | Módosítva : 2016.10.20. 13.33

Két magyar versenyző, Buzogány Anna és Tóth Máté pályázata is bejutott a legjobb 50 közé az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. Most rajtunk a sor! Irány szavazni!

A magyar versenyzők sikere a közönség szavazatán is múlik, hiszen a legtöbb szavazatot elnyerő 10 pályázó jut tovább a verseny következő szakaszába, ahol már az Electrolux zsűrije értékeli a pályázatókat és választja ki a nyertest.

Az Electrolux Ideas Lab verseny globális élelmezési problémákra hívja fel a figyelmet. Az augusztusban meghirdetett nemzetközi ötletversenyre összesen 73 országból érkezett nevezés. A nevezők közül 27 ország jelöltje jutott tovább a legjobb 50 közé, köztük két magyar pályázó is. A legjobb ötletek az egészséges étkezési szokásokat ösztönző, ételmegosztó applikációktól kezdve a 3D nyomtatás eszközét használó terveken át, a népszerű gamificationt, vagyis játékosítást használó ötletekig terjednek.

Buzogány Anna „Eat”  néven egy dietetikusokkal tervezett applikáció ötletével pályázott, amiben konyhai alapanyagoknak és egyéb élelmiszer összetevőknek nézhetnénk utána. Ha például egy étel csomagolásán „E” jelzéseket látunk, rákereshetünk, hogy ezek pontosan mit jelentenek. De megtudhatjuk azt is az applikáció segítségével, hogy például az avokádónak milyen pozitív (vagy negatív) élettani hatásai vannak, milyen tápanyagokat és mennyi energiát tartalmaz, okoz-e allergiát, és hogyan javasolják fogyasztani. Az elkészítési módokhoz az „Eat” recepteket is ajánlana.

Tóth Máté „Noura”  néven egy olyan eszköz ötletével nevezett, ami segít, hogy étkezés közben mindig a szükséges tápanyagokhoz jusson hozzá szervezetünk. A készülék elemzi a tenyéren lévő izzadságot, illetve méri a vér oxigénszintjét és a pulzust is, és ezek alapján határozza meg, aktuális állapotunkban milyen tápanyagokra és vitaminokra van szükségünk. Ezek pótlásához recepteket is ajánl, sőt, nemcsak azt választhatjuk ki, hogy mit főzzük, hanem azt is, hogy mit rendeljünk ebédre.

Az Electrolux a Top10 pályázatot november 17-én hirdeti ki, majd november 28-án jelenti be a győztest. A nyertes ötlet megalkotója 10 000 euró összegű főnyereményt vihet haza, és egy utazást nyer Stockholmba, Európa egyik start-up fővárosába.

Hogyan szavazhatsz?

A verseny angol nyelvű weboldalán keresztül lehet november 16-áig.
Minden szavazó összesen öt pályázatra adhatja le a voksát.
Buzogány Anna pályázatára itt, Tóth Máté pályázatára itt lehet szavazni.

A linkkel rögtön a pályamű oldalára jutsz, ahol egy angol nyelvű videó mellett egy részletes koncepcióterv is olvasható. A szavazás gomb (vote) az oldal alján található. Ha ráklikkelünk erre gombra, meg kell adjuk emailcímünket. A rendszer még rákérdez (szintén angolul), hogy tényleg szeretnénk -e leadni voksunkat, majd a Sure -re kattintva véglegesíti szavazatunkat. Szavazásra fel!