Szavazz a magyar pályázókra!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.04.05. 20.43 | Módosítva : 2013.04.06. 08.38

Az idei Electrolux Design Lab versenyre 1700 pályaművel neveztek a hallgatók és a friss diplomások. A nemzetközi formatervező verseny előválogatásán a zsűri már kiválasztotta azt a 105 tervet, melyet továbbjuttatott a második fordulóba.

 
A 11. Electrolux Design Lab versenyre több mint 50 országból érkeztek pályaművek. Olyan trendek jelentek meg a, mint például a feltörekvő 3D nyomtatási technológia különféle felhasználási területei, a hordható készülék-kiegészítők, az integrált készülékek újszerű megközelítése, és a közösségi főzéssel kapcsolatos intelligens technológiai megoldások.  Magyarországról rekord számú, összesen 42 pályázó jelentkezett az Electrolux formatervezői versenyére. A vállalat tervezési, kutatás-fejlesztési és innovációs szakemberei két magyar pályamunkát is beválasztottak a legjobb ötletek közé. 


Csernátony Fanni, SEAbreeze Csernátony Fanni (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) SEAbreeze koncepciójával a friss levegő (Natural air) témakörben indult a versenyen. A SEAbreeze egy komplex légtisztító rendszer, mely tengervíz párologtatásával teremt tökéletes mikroklímát a lakásban. A készülék tiszta levegőt, ideális páratartalmat biztosít a lakásban és ivóvizet is készít sós vízből. A koncepció a levegő minőségének javítása mellett a korlátozott édesvízkészlet problémájára is megoldást nyújt. 
  


Söjtöry Szabolcs HumiWash  Söjtöry Szabolcs (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) a tiszta otthon (Effortless cleaning) témakörben pályázott HumiWash tervével. A HumiWash egy gőzprogramos mosógép, mely a fürdőszoba levegőjének páratartalmát vízzé, majd gőzzé alakítja a mosáshoz. A falra szerelhető HumiWash helytakarékos, ugyanakkor kényelmesen használható, hiszen a használt ruhát akár azonnal ki lehet mosni. A gőzzel működő készülék vegyszerek nélkül és energiatakarékosan tisztít. 
  


Csernátory Fanninak és Söjtöry Szabolcsnak, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak most néhány hét áll rendelkezésre, hogy finomítsa koncepcióját. A 150 versenyben maradt koncepció közül a csak 50 pályázó folytathatja majd a versenyt a harmadik szakaszban. A zsűri a pályázatokat az intuitív tervezés, az innováció és a fogyasztói igények kielégítése alapján bírálja el. 
A verseny alakulásába  mostantól a közönség is beleszólhat! A legtöbb szavazatot elérő koncepció tervezője automatikusan kvalifikálja magát a következő fodulóba.  A 105 legjobb ötletre az Electrolux Design Lab oldalán lehet szavazni. 


Szavazz Fanni és/vagy Szabolcs koncepciójára és térj vissza hozzánk, a márkabolt.hu  oldalaira az Electrolux 2013-as Design Lab-versenyének legfrissebb híreiért!