Red Dot Design Award 2013: díjeső az Electrolux-nak

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.04.30. 21.37 | Módosítva : 2013.05.02. 09.42

A termékfejlesztésben mindig is élenjáró Electrolux számára nagyon fontos minden elismerés. Most megtudhatod, milyen díjat érdemelt ki az  Electrolux Inspiration és a Zanussi QuadroTM termékcsaládok számos tagja!

A Red Dot Design Award-ot vagyis a "piros pont" díjat 1955-ben alapították Németországban. Az elismerést három fő területen ítélik oda:  termékdizájn, kommunikációs dizájn és dizájn koncepció. 2013-ban  19 kategóriában, 54 különböző országból, 1865 vállalattól és tervezőtől, több mint 4600 pályaművet neveztek a versenyre, melyet a világ egyik legjelentősebb dizájn versenyeként tartanak számon. A győztes pályaműveket többek között az innováció mértéke, a funkcionalitás, a minőség és az ökológiai kompatibilitás alapján választotta ki a zsűri.


Az Electrolux Csoport két különböző márkájának új háztartásigép-kollekcióját nevezte a rangos versenyre: az Electrolux Inspiration és a Zanussi QuadroTM termékcsaládok darabjait.  Mindkét termékcsalád  tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak a tervezők a dizájnra. Munkájukat  verseny zsűrije is elismerte, melynek tagjai között idén ott volt az ismert cipőtervező, Jimmy Choo is.

A Red Dot dizájn díjat termékdizájn kategóriában kapta meg a két készülékcsalád több modellje.

Az Electrolux Inspiration termékcsalád beépíthető készülékei közül a sütők, a teljes kompakt termékválaszték, az InfinitePureTM indukciós főzőlap, két páraelszívó és a kezelőpanellel rendelkező RealLifeR mosogatógépek kapták meg a rangos címet. A szabadonálló modellek közül a 60 és 45 cm széles fehér színű és a kompakt mosogatógépek, az alulfagyasztós FreshPlus kombinált hűtőszekrények, az elöltöltős gőzprogramos mosógép-, és az EcoCare szárítógépcsalád csúcsmodelljének formatervezését díjazták a Red Dot elismeréssel.

A tavaly bemutatott Inspiration háztartásigép-kollekció az Electrolux márka minden fontos jellemzőjét magukon viselik. A vállalat legfőbb értékei, így az évtizedeket felölelő szakmai tapasztalat és az emberközpontú skandináv gondolkodásmód is megjelennek a termékekben. A modellek teljesen új és egységes külsőt kaptak, formavilágukat a skandináv építészet elegáns, letisztult formái ihlették. A készülékek hűvösen elegáns külseje páratlan tudást takar, hiszen az Electrolux az ipari mosodák és éttermi konyhák terén szerzett tapasztalatát használta fel az Inspiration háztartási gépek megalkotása során.


Nemcsak az Electrolux Inspiration innovációit méltatta  a zsűri. A Zanussi QuadroTM termékcsalád tagjai közül a beépíthető sütők, valamint az indukciós és elektromos főzőlapok nyerték el a Red Dot dizájn díjat.
 A Zanussi QuadroTM beépíthető sütője és a főzőlapja egyaránt meghatározó elemei a konyhának, megjelenésük jelentősen befolyásolja az összképet. A QuadroTM termékvonal tervezésénél ezért fontos szempont volt, hogy a modellek önállóan és a termékcsalád más modelljeivel együtt is jól mutassanak a konyhában. Az új készülékekben számos, a felsőbb kategóriás háztartási készülékekben ismert funkció is elérhetővé vált.


Válogass kedvedre a márkabolt.hu raktárkészletéből!