Rakott krumpli Gourmet módra

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.06.17. 22.04 | Módosítva : 2014.06.18. 06.31

A Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán nagy érdeklődés fogadta Zét és gasztroblogger barátait az Electrolux street food főzőshow keretében. Rakott krumpli  mellett nemzetközi ételkülönlegességekkel kápráztatták el a látogatókat. 

A Street Kitchen videó csatorna csapatából az Electrolux gasztrobloggere, Zé mellett a Lila Füge blog szerzője,  Havas Dóra és a Burger Blog szerkesztője, Jancsa János alkotott együtt élőben street food ételeket. Rakott krumpli street food verzióban, egy olasz különlegesség, ami tulajdonképpen egy olajban kisütött rizottólabda és egy mexikói specialitás, egy nagyon nagyon lágyra, omlósra sütött sertéslapocka készült a látogatók szeme láttára.

Zé a rakott krumplira ugyanúgy gondol, mint 10 millió magyar honfitársunk: imádja az első falattól az utolsóig. Gyerekkorában gyakran az asztalra került édesanyja rakott krumplija. Szerinte a rakott krumpli az egyik legfrappánsabb megoldás arra, hogy az ember egy egyszerű ételt krumpliból össze tudjon rakni. A rakott krumpli, mint sok egyszerű, mindennapi étel magában hordozza azt a lehetőséget, hogyha kicsit máshogy készítjük el, más formában tálaljuk, valamilyen extra hozzávalót hozzácsempészünk, akkor hirtelen egy meglepő,  izgalmas ízvilág alakítható ki. Zé hangsúlyozta, aki körbesétált a fesztiválon  és megnézett pár rakott krumpli verziót, megtapasztalhatta, hogy Michelin- csillagos, vagy Gourmet színvonalon is el lehet készíteni ezt a hétköznapinak tűnő fogást. Az ő rakott krumpli favoritját Édesanyja készíti el, szerinte annál finomabb rakott krumpli úgysincs. A Gourmet Fesztivál színpadi főzőshow-ján egy nagyon látványos verziót készített el.

Zé rakott krumplija: Az előzetesen megsütött és megpucolt nagyon pici burgonyákat félbevágjuk, kivágjuk a közepét. Töltünk bele egy kis tejfölt, belepottyantunk egy fél fürjtojást, és utána ezt megszórjuk még egy kis durvára aprított, serpenyőben sült kolbásszal. Az egészet felszúrjuk egy hurkapálcára, és lehet vele sétálgatni.

Zé szerint, aki megkóstolja ezt a rakott krumpli-falatkát, a megszokott rakott krumpli ízt érzi. A recept ellenére viszont nem igazán láttunk Zé rakott krumpli falatkáit hurkapálcán sétáltató embereket. Miért? Ez az ízbomba olyan illatos, olyan intenzív volt, hogy senki nem bírta ki és mindenki (aki hozzájutott a kóstolóhoz), rögtön elfogyasztotta.