Okos sütőkkel erősít az Electrolux

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2016.01.29. 16.07 | Módosítva : 2016.01.29. 16.42

A CES 2016-os elektronikai világkiállításon az Electrolux több okos sütőt is bemutatott. Süss a mobiloddal! Akár Google Brillo segítségével.

A jövő az okos készülékeké! Ahogyan már az okostelefon, az okos óra és az okos TV meghódította a világot, már a konyhánk okosításán is dolgoznak a tervezőmérnökök. Az Electrolux csatlakozott a Google Early Access programjához, hogy az internetcég Brillo operációs rendszerét és Weave kommunikációs protokollját alkalmazza intelligens háztartási készülékek fejlesztéséhez. Jan Brockmann, az Electrolux technológiai igazgatója és kutatás-fejlesztési vezetője szerint az Electrolux a finom ételek készítése és a mindennapos háztartási feladatok mellett arra törekszik, hogy  okos háztartási készülékekkel még jobb felhasználói élményt nyújtson a vásárlók számára.

Az Electrolux nem csupán a Google-lel működik együtt az okos otthoni készülékek piacán. A cég így 2014 óta prémium tagja az Allseen Allience-nek is, amely több iparág képviselőit összefogva dolgozik a legkülönbözőbb eszközök, szolgáltatások és applikációk okos megoldásokkal való összekapcsolásán.

A CES 2016-os kiállításán az Electrolux két eltérő megoldást használó okos sütőt is bemutatott. A Google standján a Brillo operációs rendszert és a Weave kommunikációs protokollt alkalmazó okos sütőt állított ki. Az  AllSeen Alliance és a Qualcomm standjain pedig az AllJoyn platformot használó okos sütőt ismerhették meg az érdeklődők.

A CookView® kamerával felszerelt sütőket applikáció segítségével egyetlen érintéssel elindíthatjuk, vagy módosíthatjuk a hőmérsékletet és a páratartalmat. A beépített kamerával akár élőben is figyelhetjük a készülő ételt, és megoszthatjuk az élményt a közösségi oldalakon.

Az appok értesítéseket is küldenek, sőt, ha egy kis inspirációra lenne szükségünk az esti vacsorához, több száz recept közül válogathatunk. A sütők iOS és Android operációs rendszerű mobiltelefonról és táblagépről is vezérelhetők. Az AllJoyn platformon működő, beépített kamerás okos sütők 2016 áprilisától jelennek meg az európai piacon.

Márkabolt Tipp: Amint megérkeznek Magyarországra az új, kamerás sütők, hírül adjuk olvasóinknak. Látogass vissza hozzánk!