Nyerj egy utat Helsinkibe – Közönségszavazás indul!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.07.07. 23.49 | Módosítva : 2015.07.07. 23.56

 
A tét idén sem kevés, hiszen a nyertes 2000 eurós díjazásban részesül. Ráadásul az esélyesek között két hazai egyetemi hallgatót is találunk. Lakatos Botond és Tobias Tsamisis a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fiatal tehetségei, akikre még nagy lehetőségek várnak!

A 13. Electrolux Design Lab 3 kategóriájában 1500 pályázat versenyzett a fődíjért, melyek 60 országból érkeztek. Mostanra viszont már csak 35-en maradtak talpon, akik közül mi, a közönség választhatjuk ki kedvencünket.

És most nézzük is a két magyar nevezést!

Lakatos Botond célja, hogy megtalálja helyét a kreatív világban és munkáival inspirálja és befolyásolja az embereket és a teljes társadalmat is.
Pályázata elsősorban a gyermekeknek szól, őket tanítja felelősségtudatra és egyúttal kreativitásukat is inspirálja. Korán megtanítja őket, hogy a mai változó világban hogyan gondoskodhatnak maguknak tiszta ruhákról és miként változtathatják kedvenc darabjaikat valódi műalkotásokká.
Botond pályázatára itt lehet szavazni >>

Tobias Tsamisis megalkotta a jövő tantermét egy interaktív főzőpult segítségével, melyben szimbiózisban élnek az apró halak és a folyton fejlődő gyümölcsök, zöldségek. A pult másik részén pedig főzőlapok és egy mosogató helyezkednek el, melyeket egy mozdulattal el is rejthetünk, ha épp nincs rájuk szükségünk. A két részt pedig egy az interaktív képernyő köti össze, mely játékká varázsolja a tanulást. 
Tobi célja nem kevesebb, mint hogy a jövő diákjai ne csak a boltban találkozzanak a zöldségekkel, de tanulják meg azokat termeszteni és ezáltal jobban értékelni is.
Tobi pályázatára itt lehet szavazni >>

A fiatal formatervezőknek szóló versenyt idén „Egészséges” Boldog Gyerekek” témakörben hirdette meg az Electrolux. A pályázók olyan kérdésekre adtak egyedi válaszokat, mint hogy miként biztosíthatunk a jövőben a gyerekek számára egyszerre egészséges, boldog és inspiráló környezetet.

Az Electrolux idén ráadásul megduplázta a jutalmat: A nyertes 10 000 eurót és 6 hónapos fizetett gyakornoki állást kap. 

Az Electrolux szeptember 15-én jelenti be, hogy mely 6 versenyző prezentálhatja munkáját élőben is a zsűri előtt, a Helsinkiben megrendezésre kerülő döntőn pedig a verseny fődíjasaival együtt hirdeti ki a közönségdíj nyertesét.

Szavazni a Design Lab verseny weboldalán lehet 2015. szeptember 14-ig. …és érdemes is, mivel egy szerencsés voksoló kétszemélyes utat nyert Helsinkibe, a Design Lab döntőjére. További részletek a www.electroluxdesignlab.com oldalon.