Nagy siker a jövő otthonait bemutató Design Lab kiállítás

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.05.23. 17.13 | Módosítva : 2014.05.23. 17.51

Május 20-tól június 27-ig látogatható az Electrolux Design Lab kiállítás a Millenáris Parkban a  Teátrum épülete előtt. Az ingyenes, szabadtéri  tárlaton  bemutatkozik a 2014-es Electrolux Design Lab két magyar versenyzője is.

A Design Lab versenyt 12 évvel ezelőtt indította el az Electrolux, hogy bemutatkozási lehetőséget adjon a fiatal tervezőknek, és párbeszédet kezdjen a designerekkel a jövő otthonairól. A versenyre egyetemisták, fiatal designerek jelentkezhetnek. Az Electrolux Design Lab versenyre beküldött legizgalmasabb ötletekből válogatva szabadtéri kiállítás nyílt a Millenáris Parkban.

Milyenek lesznek a jövő otthonai? Milyen háztartási készülékeket fogunk használni? A fiatal designerek szerint PET palackból nyomtatunk ruhát, intelligens bioszféra termeli a fűszernövényeinket, emlékszik majd ránk a kávéfőzőnk és hologramos vetítéssel főzünk együtt a szeretteinkkel.  A versenyzők a jövő otthonait álmodják meg, de koncepcióikkal a mindennapok kihívásaira keresnek megoldásokat, többek között az urbanizáció, a mobilitás, a környezetszennyezés, az egészségtelen környezet problémáira reflektáltak. A 2014-es versenyen a fenntarthatóságot és egészséges életmódot szem előtt tartó  kreatív ötleteket várt az Electrolux.

Az 1700 nevező között induló között Kovács Apor egy otthoni PET palack újrahasznosító ötlettel oldotta meg a hulladékkezelés problémáját. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készítene saját igényeinkre szabott ruhadarabokat. Koczka Kristóf az egészséges életmódra fókuszált pályázatával. SPIC= nevet kapott koncepciója egy intelligens bioszféra terve, amely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, miközben megtermeli azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

A 2014-es verseny két legjobb magyar ötlete, valamint az elmúlt évek legérdekesebb koncepciói most poszterkiállításon  megtekinthetők a Millenáris Parkban.