Művészi teljesítmény a filmművészet tiszteletére

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.05.22. 14.14 | Módosítva : 2012.05.31. 15.53

A meghívottak alakjai Bruno Oger és Rasmus Kufoed séfek ötletes menüjének köszönhetően betekintést nyerhettek a skandináv találékonyság és a cannes-i életstílus találkozásába.

A különleges menüsor teljes egészében az Electrolux Agora pavilonjában készült, mely követlenül a Fesztiválpalota mellett található.

Frederique Pirenne, az Electrolux európai PR-igazgatója elmondta, hogy az Electrolux célja egy olyan egyedi megnyitó létrehozása volt, mely méltón tiszteleg a tehetséget és a találékonyságot nagyra értékelő Filmfesztivál előtt. Olyan gasztronómiai élménnyé kívánták emelni az eseményt, mely méltó a jelenlévők művészi teljesítményéhez.

A két eltérő stílust képviselő séf munkásságának köszönhetően az Electrolux Agora a gasztronómiai inspiráció középpontjává vált erre az estére, ötvözve a klasszikus technikákat a legmodernebb újításokkal.

Az Oger által késíztett előétel és a főétel ízeiben az összetevők a francia konyhaművészet hagyományait követve keveredtek. Kofoed előétele és desszertje pedig a skandináv alapanyagok egyszerű, mégis erőteljes ízvilágának ínycsiklandó művei lettek.

De az este a számok terén is tartogatott érdekességeket: összesen 20 kg fésűkagylót, 12 kg szarvasgombát, 21 kg kucsmagombát, 45 kg füstölt lazacot, 4 kg fehér csokoládét és 70 liter tejszínt szolgált fel a résztvevők számára 3000 tányéron 100 pincér, akik arról is gondoskodtak, hogy mind a 2000 pohár csillogjon.

A gálavacsora menüsora:

Előételek Kucsmagombahab borral és szarvasgombakrémmel
  Füstölt lazac és fésűkagyló tormakrémmel, uborkával, tejszínnel és virágokkal
Főétel 24 órán át főzött limousini borjúláb serpenyőben sütött libamájszelettel, burgonyapürével és szarvasgombával.
Desszertek Édesgyökér ízesítésű fagylalt kocka erdei gyümölccsel
  Csokoládébonbon
  Madeleine levendulamézzel