Minden, amit tudni akartál a porszívózásról (amit nem ) 2. rész

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.12.10. 19.04 | Módosítva : 2013.12.18. 15.54

Mint ahogyan beszámoltunk korábbi cikkünkben, az Electrolux szerte a nagyvilágban 28 000 embert kérdezett meg idén nyáron a porszívózási szokásairól. Olvasd el írásunkat, és megtudhatod, hogyan porszívóznak Latin-Amerikában vagy éppen Ázsiában!

Zenehallgatás A válaszokból kiderül, hogy minden harmadik ember (36 %) zenehallgatás közben szokott porszívózni. Különösen szeretnek zenei aláfestésre takarítani Kolumbiában (67%) és Mexikóban (66%). Finnországban és Norvégiában  azonban csak minden 10.  porszívózó kapcsolja be kedvenc lemezét.

Ruhaviselés Ha zenét nem is hallgatnak, a skandináv országokban a globális átlagnál gyakoribb az, hogy meztelenül porszívóznak. Míg a 23 ország válaszadóinak átlagosan 2 százaléka takarít ruha nélkül, addig Norvégiában 3,7, Svédországban és az Egyesült Államokban 3, Kanadában 2,6, Finnországban 2,5 százalék a meztelenül porszívózók aránya. Nem csak a nemzetek, de a nemek között is látványos különbség mérhető a kérdésben: míg a férfiak 2,5 százaléka szokott meztelenül porszívózni, addig a nőknek csak 0,6 százaléka takarít pőrén.  A többség (69%) egyébként a hétköznapi, utcai viseletét preferálja, a dél-koreaiak 76 %-a  átöltözik és melegítőben takarít.

Porszívóválasztás  Kiderült, hogy minden másnál zavaróbb a porszívó zaja: a megkérdezettek 37 százaléka minősítette a készülékek hangosságát idegesítőnek, közel kétszer annyian, mint ahányan a gyenge szívóerőre panaszkodtak. Brazília, Thaiföld és Dél-Korea válaszadóit bosszantja leginkább a zaj, míg az Ausztráliában, Oroszországban és Norvégiában megkérdezettek panaszkodtak erre a legkevésbé. További érdekesség, hogy a nőket és a fiatalokat jobban irritálják a zajos készülékek, mint amennyire a férfiakat és idősebbeket zavarják.

A porszívózási szokások alapos ismerete lehetővé teszi, hogy Az Electrolux  porszívói a fenti fogyasztói elvárásoknak, sőt még többnek is megfeleljenek. Az új UltraSilencer esetében például igazán nem lehet panasz a zajra. A beszédhangnál is csendesebb porszívók ráadásul kiváló szívóerővel rendelkeznek, mint például az USGREEN porszívó, vagy az USORIGINDB porszívó. A megújult UltraOne modellek az ultrahatékony porszívózás iskolapéldái: nagy teljesítményű motor, erős szívófej gondoskodik a minden eddiginél hatékonyabb takarításról. A porzsák nélküli porszívók high tech képviselője, az UltraCaptic a port még a tartályban összepréseli, így a tartály ürítésénél egy porszem sem szóródik a szemetes mellé, akár nagyestélyiben porzsákot cserélhetünk.

Márkabolt Tipp: Egy új porszívó vásárlásánál az emberek 30 százaléka a szívóerő, 16 százaléka az energiafelhasználás, 15 százalék pedig a minőség és tartósság szempontjait mérlegelve választ új készüléket. Te mi alapján választasz? Kattints és ismerd meg a márkabolt.hu porszívókínálatát!

Akció Tipp: Ha december 31-ig vásárolsz "Ultra" porszívót a márkabolt.hu webáruházban, 60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! Az akció részleteihez katt ide.