Magyar nélkül a Design Lab döntője

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.09.25. 22.43 | Módosítva : 2013.09.25. 22.49

Inspiráció a nagyvárosi élethez címmel hirdette meg az Electrolux a 2013-as Design Lab versenyt. A közösségi főzés, a friss levegő és a tiszta otthon témáját foglalhatták pályaműbe a fiatal versenyzők. A nemzetközi formatervező verseny elérkezett a fináléhoz.

Az Electrolux szeptember közepén hirdette ki a döntős koncepciókat, melyeket  a több mint 60 országból beérkezett 1700 pályaműből választott ki a neves zsűri.  A középdöntőben még versenyben lévő fiatal magyar tehetség, Csernátory Fanni ( Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) sajnos nem került be az  Design Lab ’13 verseny döntőjébe. A legjobb 20-ig jutó Fanninak a márkabolt.hu teljes csapata ezúton is gratulál fantasztikus eredményéhez!

2013. október 16-án Stockholmban jelentik be, hogy melyik pályázó koncepciója nyeri az idei versenyt. Többek között az alakváltó porszívó, a hologramos főzősegéd, az ételeket életre keltő 3D-s nyomtató és a takarítórobotok megálmodója is versenyben van még a fődíjért.

A fiatal tervezők  a városiasodással együtt járó  társadalmi problémákra kerestek megoldást, a közösségi főzés, a friss levegő, és a tiszta otthon témakörökben. 2013-ban Magyarországról is minden eddiginél több, 42 nevezés érkezett az idén 12. alkalommal meghirdetett Design Lab versenyre.

A zsűri elnöke, Stefano Marzano tervezési igazgató a döntős tervek kapcsán a következőket mondta: „Az idei Electrolux Design Lab verseny fő témája az Inspiráció a nagyvárosi élethez. Ennek megfelelően a verseny során olyan elképzeléseket, ötleteket vitattunk meg a pályázókkal, amelyek örömöt hoznak az életünkbe, és szebbé tehetik a mindennapjainkat jövőbeli otthonunkban. Az 1700 pályamunkából nyolc olyan gondolatébresztő és kreatív elképzelést válogattunk be a döntőbe, amelyek az inspiráló elgondolások széles tárházát képviselik a főzés, a takarítás és a levegőtisztítás terén, miközben valós igényeken alapuló, ám a jövőbeli életünkre vonatkozóan mégis meglepő megoldásokat kínálnak.”

A verseny győztese az lehet, aki az intuitív tervezés, az innováció, az esztétikai minőség és a fogyasztói igények alapján a legkiemelkedőbb koncepciót hozta létre. A nyertest hat hónapos, az Electrolux  egyik tervezési központjában eltölthető fizetett szakmai gyakorlattal és 5000 euróval jutalmazzák. A második díj 3000, a harmadik díj pedig 2000 euró. A közönségszavazás nyertese 1000 euróval lesz gazdagabb.

A márkabolt.hu favoritja az OZ-1. És a Tiéd? Olvasd el ezt és ezt a cikkünket, hogy megismerd mind a nyolc esélyest! Szavazz most! Ha Twitteren megosztod szavazatodat, egy csodálatos élményvacsorát nyerhetsz!