Magyar gyár sikere az Electrolux biztonsági napon

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.01.29. 18.40 | Módosítva : 2014.02.03. 12.03

Tudtad, hogy az Electrolux a világ legbiztonságosabb háztartási készülékgyártója? A világon minden Electrolux-gyár január 22-én tart egy biztonsági napot, ahol a 60 ezer Electrolux -dolgozó előadásokon tud meg többet a munkahelyi biztonságról.

Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak meg az emberek, szállodák, éttermek. Az Electrolux gyáraiban hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, kiskészülékek, porszívók, sütők és tűzhelyek készülnek, melyeket Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire és Eureka márkanevek alatt értékesítenek. Idén negyedik alkalommal szervezte meg január 22-én az Electrolux gyáraiban a Biztonsági napot, amelynek keretében előadásokkal, oktatással, a dolgozókat bevonó felkészüléssel segítik az üzemi balesetek megelőzését.

Hazánkban is több Electrolux gyár működik. A jászberényi porszívógyár, illetve hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár, valamint a nyíregyházi hűtőszekrény gyárban számos munkahelyet tart fenn az Electrolux. A Biztonsági Nap a magyarországi Electrolux gyárakban is évről-évre kiemelt program.

2013-as évben 15 százalékkal javultak az Electrolux üzemek biztonsági mutatói. A működés biztonságosságának mértékét az ún. baleseti ráta mutatóval mérik. A TCIR (Total Case Incident Rate) érték tavaly 0,86 volt, ami azt jelenti, hogy egy év alatt 100 dolgozóra kevesebb, mint 1 jelentésköteles baleset jutott. A nyíregyházi hűtőszekrénygyár tavaly októberben érte el a mérföldkőnek számító 365 napja tartó balesetmentességet. Jászberényben tavaly mindössze két jelentésköteles baleset történt, míg 2009-ben ez a szám 43 volt. A porszívógyár TCIR értéke 2013-ban nem haladta meg a 0,2-t. Mind Nyíregyházán, mind a két jászberényi gyárban a 2014-es célkitűzés az, hogy a balesetek számát nullára csökkentsék!

Az Electrolux minden évben a Biztonsági napon díjazza a legbiztonságosabb, illetve a leggyorsabban fejlődő gyárakat. A legbiztonságosabb gyár díját a romániai tűzhelygyárnak ítélték, míg a leggyorsabban fejlődő gyár elismerését a nyíregyházi hűtőszekrénygyár és az ukrajnai mosógépgyár kapta.

Gratulálunk a nyíregyháziaknak!