Magyar a legjobb 57 között!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.05.25. 07.35 | Módosítva : 2013.05.25. 07.40

Lezárult a 2013-as Electrolux Design Lab második szakasza is. Már csak 57 pályázó folytathatja a  2013-as Design Lab megmérettetést. Hajrá Csernátory Fanni!  

A 2013-as Design Lab rengeteg újdonságot hozott a verseny évtizedes történetébe. A harmadik forduló résztvevői több mint 1700 jelentkező közül kerültek be a legjobb 57 pályázó közé. Közülük öten a közönségszavazás nyerteseiként, a többiek pedig a zsűri döntése alapján folytathatják a versenyt.

Az Electrolux szakértők a legjobbak közé választották Csernátony Fannit is.  A fiatal tervező SEAbreeze koncepciójával továbbra is versenyben van, hogy megnyerje az 5000 eurós fődíjat és a hat hónapos, fizetett gyakornoki állást az Electrolux valamelyik globális tervezési központjában.

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet. A készülék használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.

Hogyan folytatódik a verseny?

A harmadik fordulóban az 57 pályázónak koncepciójuk vizuális részleteit kell kidolgozni. Ebben ezúttal is segítségükre lesz az Electrolux szakértők visszajelzése. A vizuális kidolgozás során olyan képeket vár a zsűri, melyek bemutatják a formát, a működést, valamint a kidolgozás részleteit – például a színeket és a felhasznált anyagokat.

Nincs sok idő a munkára, hiszen a vizuális tartalmakat legkésőbb június 5-ig kell elküldeniük a versenyzőknek. Miután valamennyi terv elérhető lesz a Design Lab központi oldalán, a közönségszavazás is elindul. A pályázókat június 6 és 17 között támogathatja a közönség szavazatokkal. A szavazás tétje most is nagy, hiszen a zsűri választottjai mellett, a két legnépszerűbb koncepció is automatikusan a következő fordulóba jut. A negyedik forduló továbbjutóinak listáját június 19-én jelenti be a zsűri.

Keresd fel Csernátony Fannni SEAbreeze koncepcióját és személyes blogját!