Lebegő fényáradat? Nyíltszívű hűtő? Ízlelő kanál?

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.11.07. 14.52 | Módosítva : 2012.11.07. 15.07

Nem, ez nem egy találós kérdés! Megszületett a 2012-es Electrolux Design Lab várva várt végeredménye. 2012. október 25-én, a milánói Triennale Design Múzeumban került kihirdetésre a 10. évfordulóját ünneplő Electrolux Design Lab győztes pályaműve. Idén több, mint 1200 tehetséges fiatal designer pályázott az Electrolux Design Lab-ra a legkülönfélébb modern koncepciókkal, melyekben a közös az élmény volt. Az élmény, amit a fogyasztóknak nyújthatnának.

A neves szakemberekből álló zsűri ez évben a lengyel származású Jan Ankiersztajn koncepcióját, az Aeroball-t találta a legjobbnak! A természet által ihletett, apró buborékok nem csupán megszűrik és megtisztítják a lakás levegőjét, de akár még illatosítanak is. Különleges kialakításuknak köszönhetően pedig a hélium segítségével lebegő szerkezetek nappal elnyelik, az este beálltával pedig sugározzák magukból a fényt. Így otthonunk nem csupán frissebb lesz a jövőben, de a buborékok, mint apró szentjánosbogarak világítják be ezer színnel estéinket. Amikor pedig eljött a csere ideje egyszerűen aláhullnak a padlóra.
Thomas Johansson, az Electrolux dizájnigazgatója úgy fogalmazott, hogy az Aeroball nem csupán valós fogyasztói igényre nyújt valóban innovatív megoldást, de egyben felüdíti környezetét. Minden értelemben. Ezzel pedig alapjaiban változtatja meg az emberek légtisztítókról alkotott elképzeléseit. Röviden szólva finom, esztétikus és hat az érzelmekre.

A 10 döntős pályamű közül a Márkabolt.hu által is bemutatott Impress Fridge nyerte el a második helyezést. Az új-zélandi Ben de la Roche által megálmodott termoakusztikus technológiát alkalmazó nyílt szívű hűtő biztosan megkönnyíti a jövőben életünket, hiszen többé esély sem lesz rá, hogy hetekre a hűtőben felejtődjön valami, aminek nem lenne szabad.
A zsűri azért díjazta az Imress Fridge koncepcióját, mert esztétikai élményt nyújt és ami a legfontosabb, megkönnyíti a háztartások mindennapjait. Sőt, működése során olyan gázokat (argon, hélium) használ, melyek nem roncsolják az ózonréteget, így környezetét is kíméli ez a nagyszerű háztartási gép.

A harmadik helyet a dán Christopher Holm-Hansen által tervezett Tastee vihette haza, ami ráadásul a közönség bizalmát is megszerezte. Több, mint 1000 szavazattal ugyanis a övé lett a közönségdíj is!
Ez a kanálra emlékeztető, az emberi ízlelőbimbókhoz hasonló érzékelőkkel ellátott eszköz segít a jövő házigazdáinak, hogy átlagos szakácsból profi séffé váljanak. A Tastee ugyanis megmondja, hogy egy adott ételben milyen összetevők találhatók, jelzi, hogy miből mennyit tegyünk még a fogáshoz, sőt, akár új alapanyagokat is javasol.

Addig is, amíg megérkeznek otthonodba a lebegő légtisztítók, a nyíltszívű hűtőgépek vagy az ízlelő segédek, könnyítsd meg a házimunkát a Márkabolt.hu kínálatában található legmodernebb Electrolux modellekkel!