Kozmetikumot a hűtőbe?

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.08.30. 20.49 | Módosítva : 2014.08.30. 20.54

Sokan nem tudják, de a magas hőmérséklet, például a nyári hőség akár harmadára is csökkentheti kedvenc kozmetikumaink élettartamát. Megsárgult testápoló, illatát vesztett parfüm, megolvadt rúzs? Mindezek elkerülhetők!

Nem csak városi legenda, hogy olykor érdemes a hűtőben helyet szorítani a szépségápolási szereknek. A kozmetikumok száraz, hűvös, napfénytől elzárt környezetben őrzik meg legtovább minőségüket. A hűtő közege megakadályozza, hogy pl. a hőségben a kozmetikumok megolvadjanak vagy tönkremenjenek. Egy fárasztó nap után a kellemesen hűs szemnyugtató krémet vagy testápolót használni sokkal jobb érzés is. Szintén érdemes a hűtőgépre bízni kedvenc krémeinket, ha párás, fülledt levegőjű a lakásunk. A leginkább a biokrémek és testápoló szerek igénylik a hűvös környezetet, hiszen ezekbe a lehető legkevesebb tartósítószert teszik a gyártók.

Sajnos, a körömlakk besűrűsödhet a hidegben, és nem fog egyenletesen fedni, a hintőpor pedig magába szívhatja a hűtőszekrény nedves levegőjét, így ezeket inkább tárold az éjjeliszekrényedben. Az  Electrolux által gyártott szabadonálló és beépíthető hűtőszekrényekben könnyedén és átláthatóan tárolhatod kozmetikai szereidet. A tágas és energiatakarékos kombi modellekbe pedig bátran pakolhatod a testápolókat és parfümöket is, marad még hely bőven az egész heti bevásárlásnak is! A parfümök hűtőben való tárolása ellen nem szól semmi. Az ideális hőmérsékletet egy speciális (14-15 °C-on üzemelő) borhűtő lenne a parfümöknek, a normál hűtő is jó szolgálatot tehet forró nyári napokon, ha a tetőtéri szobákban 30 °C fölé kúszik a higanyszál. A parfümöket soha ne tedd fagyasztóba, hiszen a fagyasztás magát az illatkompozíciót is megváltoztatják.

Fontos tudnivaló, hogy az üvegeket és tégelyeket az élelmiszerektől mindig jól elkülönítve tároljuk. Kupak, doboz, fedő és egy nejlonzacskós védőborítás mindenképpen legyen rajtuk – hiszen senki sem szeretne parfüm ízű salátát falatozni.