Kígyót és békát is kapott a Cannes-i zsűri

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.05.24. 16.13 | Módosítva : 2013.05.24. 16.17

Steven Spielberg, Nicole Kidman, Lynne Ramsay, Vidya Balan, Naomi Kawase, Ang Lee és Daniel Auteuil vettek részt azon az exkluzív ebéden, mely az Electrolux támogatásával jött létre Cannes-ban. Kíváncsi vagy, mit ettek?

Az Electrolux Séf asztala program immár második éve kínál exkluzív kulináris élményt a Cannes-i filmfesztivál kiemelkedő filmes résztvevőinek. A nyitó gálavacsora után a zsűri ebédjének is az Agora pavilon adott otthont. A professzionális Electrolux készülékekkel felszerelt konyhában, a séfasztalnál a zsűri elnöke, Steven Spielberg mellett a zsűri tagjai, így Nicole Kidman, Lynne Ramsay, Vidya Balan, Naomi Kawase, Ang Lee és Daniel Auteuil is helyet foglalt.Az Electrolux partnereként dolgozó, két Michelin-csillagos séf, Bruno Oger készítette el  a "Filmek ízei" fantázianevű menüsort, melyet a zsűri elnöke, Steven Spielberg, illetve kultikussá vált filmjei ihlették.
 Az Electrolux Séf asztala program különleges kulináris élményt jelent minden városban. A program során a résztvevők figyelemmel kísérhetik, hogyan készülnek a tökéletes gasztronómiai élményt nyújtó fogások. A világ legrangosabb éttermeinek konyháiban található séfasztaloknál a vendégek az alkalomra összeállított ételsort és személyesen nekik készített fogásokat kóstolhatnak végig.A Cannes-i filmfesztivál zsűrijének rendezett ebéden, az Electrolux partnereként dolgozó, két Michelin-csillagos séf, Bruno Oger tanácsokkal, tippekkel és technikai fogásokkal is ellátta a hírességeket, amíg az exkluzív  menüt készítette. A "Filmek ízei" menü Steven Spielberg munkássága előtt tisztelgett. A harmadik fogást az 1981-es Indiana Jones film ihlette, mely Oscar- díjat is nyert.A "Filmek ízei" menü fogásai:Béka- és kagylóbecsinált kagylóhabbal

Jégkása citromlekvárral és limoncellóval

Bresse-i csirkemellel és csirkecombbal töltött ravioli libamájjal

Traou Mad keksz fehér Victoria rummal és ananásszal, pirítottkókusz-fagylalt
Csokoládés-rumos habcsók-nyalóka


A zamatos és kreatív fogások összeállításáról ismert Oger a mediterrán ízekből és a helyi alapanyagokból nyeri inspirációját.
 Te kipróbáltad már valaha a békabecsináltat? Egy Electrolux főzőlapon biztos sikerülni fog!