Ismét magyar versenyző a legjobbak között!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.08.18. 22.15 | Módosítva : 2014.08.21. 08.03

Elindult az Electrolux Design Lab verseny közönségszavazása. Az elődöntőbe jutott 35 pályázó közül választhatják ki kedvencüket, akit a zsűri a novemberi döntőn a közönségdíj nyerteseként hirdet majd ki. Minden szavazat számít!

A 2014-es Electrolux Design Lab 35 elődöntős pályaműve közül választhatja ki a közönség azt a koncepciót, amelyik elnyeri a közönségdíjjal az 1000 eurós   jutalmat. A szavazók augusztus 12-e és október 15-e között adhatják le voksukat a nekik legjobban tetsző ötletre a formatervezést tanuló egyetemistáknak hirdetett pályázat weboldalán, az electroluxdesignlab.com  oldalon.

Az elődöntős pályázók között versenyez egyedüli magyar résztvevőként  Kovács Apor  is, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója, aki egy otthoni PET palack újrahasznosító készülék tervével nevezett. A PETE kiindulópontja a hulladékkezelés problémája. Évente sokmilliónyi elhasznált PET palacknak csak egy töredéke hasznosul újra, a többi jobb esetben a szemétbe kerül, rosszabb esetben viszont az utcán eldobálva, folyóinkat, erdőinket szennyezve végzi. A PETE  megoldás a műanyag palackok újrahasznosítására, ráadásul mindenki számára elérhetővé teszi a divatos öltözködést: üres műanyagpalackokból gyártana otthon, a használó által megadott színben, méretben és fazonban ruhadarabokat.

A magyar versenyző szerint a PETE  a gyakorlatban egy különleges szemeteskukaként funkcionálna, és mint ilyen, használata sem igényelne nagyobb nehézséget annál. A készülék használói a családi ebéd vagy a vendégség után keletkezett üres palackokat a szemetes helyett az újrahasznosító készülékbe dobnák, és így a legegyszerűbb módon tennék környezetüket egészségesebbé és tisztábbá.

Támogasd szavazattal Kovács Apor pályaművét itt!